Verrassende realiteit
De cover zit mooi in elkaar. de groene letters van de titel spatten er vanaf en de auteur is eveneens mooi in een groen kader gezet. De afbeeldingen boven en onder geven goed weer waar het verhaal over gaat. De man boven lopend over een verlaten caravan locatie en de man onder rennend vanuit de helikopter met iemand die in de stofwolk staat.
In het verhaal maken we kennis met Tom Stoutenbeek die ooit lid was van de Special Forces team. Door zijn missies is hij opgebrand en leid hij aan PTSS. Hierdoor is hij aan de drank geraakt en leeft hij op een camping. Hij beseft dat het niet langer zo kan, maar heeft niet voldoende kracht om het om te draaien. Dan is daar Yasmin en Dick, die zijn hulp nodig hebben in een vermisssingszaak en langzaam kan Tom zijn leven een andere draai geven.
Sander neemt je mee in een actievol en pakkend verhaal die je vanaf het begin in het verhaal trekt en uit wilt lezen. Hij weet precies de goede toon van schrijven neer te zetten om de lezer mee te nemen in de termen en uitleg om dit leesbaar te houden. De hoofdstukken zijn kort en worden zeer filmisch en realistisch geschreven. De aangrijpende manier van schrijven zorgt er bij de lezer voor dat je de hoofdpersonage Tom goed leert kennen en met hem meeleeft. Mede door de diverse flashback krijg je een inkijk in de ervaringen van Tom die zeker niet mals zijn. En door de ervaringen van Tom in het heden, komt hij stap voor stap aan het verwerken van enkele ervaringen toe.
Daarbij weet Sander diverse plotwendingen in het heden en verleden neer te zetten, die je soms voelt aankomen, maar zeker zeer verrassend zijn.
Het einde is wat abrupt. Hoewel het verhaal zeker goed afgerond is, blijven er een paar kleine haken open staan. Zeker goed voor een vervolg met dit team.
Ik kijk uit naar meerdere boeken van deze auteur.
Ik kijk uit naar meerdere boeken van deze auteur.