Paranormale wijsheid.
Ik mocht dit boek lezen voor de boekenreizigers.
De cover is donker gekleurd en laat ons een jonge jongen zien met daarachter een hoog flatgebouw. De sticker erbij doet je al het ergste vermoeden.
Het is een kort verhaal die een diepe laag aanboort in het leven van iedereen die ooit te maken heeft gehad met zelfdoding in zijn omgeving. Het voorwoord sluit hier naadloos op aan.
In het verhaal maken we kennis met Rafiq een beveiliger van een hoog kantoorcomplex. Samen met zijn pleegbroer Vinnie was hij vooral in de nachten werkzaam. Daarbij zag Fariq verschijningen op diverse etages, maar als hij dan op de plek was, waren ze niet meer te zien. Met behulp van sjamaan Lani (zijn buurvrouw) gaat hij op onderzoek uit naar de ware toedracht van de dood van Vinnie.
Het verhaal is opgebouwd uit hoofdstukken die in het heden zijn geschreven, waarbij menigmaal geswitcht wordt naar 2 dagen voor het overlijden, 1 dag en als afronding de sterfdag van Vinnie.
Hoewel er geen diepgang in de personages is, is er enorm veel diepgang naar de toedracht van de dood van Vinnie.
Het verhaal is indringend en beeldend geschreven, waarbij je stap voor stap meegenomen wordt in de wereld van de geesten. Daarbij weet Roxanne de realiteit van het leven niet uit het oog te verliezen. Ze zorgt ervoor dat het een realistisch verhaal is, waarbij de geesten helpen tot het oplossen van de ware toedracht. Het einde zit bijzonder en vooral geloofwaardig in elkaar.
De tekststukken met tekst van een chat, zijn helaas op de ereader niet goed te lezen doordat er zinnen wegvallen. Jammer want nu mis je details over de toedracht.