Bloemsymboliek
De cover is mooi neergezet met de cirkels van de binnenzijde van een boom, met daarbij in het midden de wortels die doorlopen naar de achterzijde en de bloem in het midden op de voorzijde.
In het verhaal maken we kennis met Elena Lup, de moeder van de 14 jarige Riley die ontvoerd is. Zij gaat op zoek naar de daders en neemt het recht in eigen hand. Zij wordt achtervolgt door Murph Stonewall een rechercheur die 7 jaar geleden samen met Simon O’Connor deze zaak onder haar beheer had.
Het verhaal begint met een proloog en aansluitend 3 delen. De hoofdstukken hebben aan de rechterzijkant een jaartal staan waardoor je weet in welke tijdspanne je nu gaat lezen. Juist deze afwisseling maken het stap voor stap duidelijk hoe de toedracht van toen zijn uitwerking heeft in het heden van zowel Elena als Murph. 1 keer is er een uitschieter naar 2018, waardoor er meer op zijn plek valt.
Het verrassende aan dit verhaal is dat de dader al bekend is, er een vleugje horror bij verwerkt is die het verhaal naar een hoger niveau tilt en de gedachtes van diverse personages in andere lettertype worden uitgewerkt in het verhaal.
Het verhaal is filmisch geschreven met ruime verdieping in de personages Murph, Elena en Riley. Er zijn wel veel personages die zijdelings voorbij komen, toch leest dit wel prettig. Hoewel een aantal gebeurtenissen hierdoor niet helemaal afgemaakt worden in het verhaal. Je bent toch nieuwsgierig hoe deze personages hiermee om gaan.
Af en toe is er een cliffhanger aan het einde van een hoofdstuk om dan in het volgende hoofdstuk ergens anders te beginnen. Een aantal keren wordt een hoofdstuk onderbroken door een paar flashbacks. Het is zeker een boek dat je door wilt lezen, het einde is verrassend en het geeft een aaah zo zit het antwoord.