Advertentie

Het verlaten huis werd geschreven door Sandra J Paul. Een jeugd en thrillerschrijfster die op vele markten thuis is. Zo schrijft ze ook Engelse fictie onder het pseudoniem Joanne Carlton.

In het verlaten huis brengen 6 kinderen de avond samen door terwijl hun ouders even verder in de straat op een feestje zijn. Er is geen vuiltje aan de lucht totdat het huis getroffen word door zware wind en een soort aardbeving. Als iedereen terug bij bewustzijn is treffen ze in het midden van de kamer een gesloten kist aan en in iedere kamer een klok. En dan gaat de kist plots open. En wat heeft die kraai er allemaal mee te maken?

Dit boek is het tweede boek in een reeks maar kan als stand alone gelezen worden. Dit lukt perfect om het verhaal te volgen maar reeds het eerste boek gelezen hebben heeft toch zijn voordelen. Elke start van een hoofdstuk krijgt één van de twee achtergronden mee die een kamer afbeelden uit het huis waar de kinderen in zitten. Alsook is er hier en daar een pagina die de afbeelding van een kraai draagt.

Het verhaal komt op sommige momenten wel griezelig en donker over. Er heerst als het ware een grimmige sfeer die soms echt wel als een donkere schaduw over het verhaal hangt.

Het boek kent een enorme vlotte leesflow. Hiervoor gebruikt de auteur een combinatie van lange en kortere zinnen. En zorgt ze er vooral voor dat het tempo van het verhaal op peil blijft. Aangezien dit een jeugdthriller is word er geen gebruik gemaakt van ingewikkelde woorden. Zo is het voor de jeugdige lezers ideaal om mee te zijn in het verhaal.

De personages zijn jong en worden perfect volgens hun leeftijd afgebeeld. De kleinste angstig en de oudere wat stoerder. Zoals kinderen in het echte leven zich een beetje durven gedragen. Wat vooral naar boven komt is hun bereidheid om elkaar te helpen en steun te zoeken bij elkaar.

Het slot van het boek komt wat samengepropt over. Er is die lange aanloop naar het einde maar het einde op zich is redelijk kort afgewerkt. Er zat misschien wel nog iets meer in.

De epiloog zet dan wel weer de deur wagenwijd open voor het volgende deel in de serie. Er word genoeg vrijgegeven om de lezer al direct te laten watertanden naar het vervolg.

De conclusie is dat dit een zeer mooie jeugdthriller is die alleen kan gelezen worden maar meer tot zijn recht komt indien men het eerste deel gelezen heeft. Een zeer mooi verhaal waarbij jammer genoeg het slot een beetje overkomt als afgehaspeld.

Reacties op: Afgehaspeld einde

78
Het verlaten huis - Sandra J. Paul
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners