Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Spannend en heel realistisch !

vero13 28 januari 2021
De Vlaamse zakenman Marc Verbeek had alles wat hij wilde, totdat zijn zaakjes op instorten staan. Hij moet vluchten als hij niet levenslang achter de tralies wil belanden. Hij vertrekt als een dief in de nacht en komt aan in Sicilie. Onder de radar blijven is het enige wat hij kan doen, Hij doorkruist het eiland , en de weinige contacten die hij legt, zullen hem geen windeieren leggen. Hij raakt verstrikt in de maffia die hem nauwlettend in de gaten houdt.

In de proloog wordt je al direct ondergedompeld in de duistere kant van het mooie Sicilie.
Dan leren we de personages kennen, vooral Marc en ook zijn vrouw. Het verhaal heeft vanaf het begin een goeie vaart, het verveelt zeker niet. Je wordt meegetrokken rond het hele eiland. De beschrijvingen van het landschap en de natuur zijn mooi en heel gedetailleerd. De gebeurtenissen en tegenslagen volgen elkaar op. Ook de gemoedstoestanden van de personages zijn mooi weer gegeven. Soms voel je alleen maar afschuw, daarna krijg je toch weer een beetje medelijden. De beschrijvingen over de maffia familie en de werking ervan zijn gemakkelijk te volgenen interessant. Je zit er als het ware zelf in verstrikt, geen enkele uitweg mogelijk... De spanning loopt op doorheen het boek, en er zitten toch een paar mooie twists in het verhaal, waardoor je echt niet weet waar het zal eindigen. Het boek heeft mij geboeid van begin tot einde en de schrijfstijl is heel vlot maar ook heel mooi. Je merkt dat de auteur veel research gedaan heeft en Sicilie goed kent, ook de duistere kant er van. Bepaalde actuele zaken komen ook aan bod en dat is toch wel confronterend. Het plot zit heel goed in elkaar, de personages zijn heel uiteenlopend en goed uitgewerkt. En als finale klapper het einde : subliem !!!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van vero13

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?