Begin was wat moeizaam maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt

Veronique van De Koukleumpjes Veronique van De Koukleumpjes
9 mrt 2024

Ik was erg benieuwd naar dit boek. Ik heb de twee eerdere boeken van Van de Ven gelezen, maar nog nooit wat gelezen van Willem Asman. Dit houdt het dan toch altijd spannend, hoe bevalt mij de schrijfstijl van Asman en hoe werkt de combinatie van beide auteurs.

Het verhaal begint met een proloog waarbij een transport van koeien een ongeluk krijgt en waar het eerst een demonstratie lijkt, blijkt er toch veel meer aan de hand. Het maakt mij meteen nieuwsgierig en ik wil snel doorlezen. Dan volgt een mail waarbij nog niet duidelijk is van wie de mail is en aan wie hij gericht is.

Ik blijf nieuwsgierig tijdens het lezen, maar ergens had ik het verhaal spannender verwacht. Ik zei dan ook tegen Bryan dat ik er meer van verwacht had. Maar op een bepaald moment (niet lang nadat ik bovenstaande gezegd had), gebeurt er iets in het verhaal waardoor er echt een wending plaats vindt en het meteen razendspannend wordt. Er komt echt vaart in het verhaal en ik kan hem echt niet meer aan de kant leggen. Ik leef met de hoofdpersonen mee en ben op sommige momenten echt verbijsterd. Maar hierdoor komt het verhaal echt realistisch over en wordt nog eens extra duidelijk dat deze elite-eenheid echt risico’s moet nemen.

De hoofdpersonen zijn goed uitgewerkt en dit zorgt ervoor dat ik mij echt in de personages kan verplaatsen en vooral ook Gita begrijp. Wat lijkt het mij heftig als gebeurd wat haar overkomen is en ook hun keuzes kon ik me daardoor goed voorstellen.

Wel vraag ik me nog steeds af wat er precies gebeurd is met diegene aan wie Tess mailt. Wellicht wordt dit in een eventueel vervolg duidelijk, want ik hoop echt dat er een vervolg komt. Ondanks dat ik in het begin wat spanning miste maakte de rest van het verhaal alles goed en ik hoop dat we in de toekomst meer over dit team mogen lezen.

Dit boek ontvingen wij van A.W. Bruna. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes