Happy hour

Vandaag zijn wij aan de beurt in de blogtour rondom 'Happy hour'. De boeken van Linda van Rijn worden hier eigenlijk altijd met veel plezier gelezen en ook deze werd weer zonder twijfel opgepakt.

In het wellness-resort Bodum Dreams draait het om de bezoekers in de watten te leggen, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Sophia zorgt er samen met haar collega's voor dat het hun gasten aan niks ontbreekt. Er is een nieuwe groep gasten onderweg en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Maar dan schrikt Sophia als ze ziet wie er het resort binnen komt.

Het is Ruben met zijn vrouw en stiefdochter. Ruben is haar voormalige docent van de universiteit en Sophia heeft niet echt warme herinneringen aan hem.

Sophia probeert haar werk zo goed mogelijk te doen, maar ze merkt dat ze erg afgeleid is. Als er dan ook nog een gruwelijke ontdekking gedaan wordt in de meditatie ruimte is de rust echt verstoord.

Het verhaal begint op het moment dat de nieuwe gasten arriveren bij het resort en Sophia en haar collega's de nieuwe gasten begroeten.

Je leert de gasten kennen en krijgt een redelijk goed beeld van ze. In het begin vond ik het verhaal wat zweverig, maar dat paste wel bij de setting van het resort. Ook merkte ik dat des te beter ik de personages leerde kennen, ik iedere keer meer vraagtekens ging zetten. Volgens mij had iedereen wel geheimen.

Op ongeveer de helft van het verhaal wordt er een gruwelijke vondst gedaan. Vanaf dat moment wordt het verhaal ook spannender. Ik had wel al snel een vermoeden wie de dader was en hierin bleek ik ook goed te zitten. Het verhaal heeft genoeg inhoud, waardoor ik het niet zo erg vond dat ik al snel goed zat met mijn vermoeden. De achtergrond hiervan en de volgende gebeurtenissen maakten het nog extra spannend en hierdoor kon ik het boek op een bepaald moment niet meer aan de kant leggen.

Deze keer heeft Van Rijn er voor gekozen om meer tijd te besteden aan de omgeving, waardoor ik echt het gevoel had alsof ik zelf in het resort aanwezig was. Wel zorgde dit er voor dat het verhaal in het begin minder spannend was. Maar door de luchtige schrijfstijl bleef het verhaal prettig om te lezen.

Als je van de thrillers van Van Rijn of bijvoorbeeld de boeken van Suzanne Vermeer of Kiki van Dijk houdt, dan gaat dit boek je zeker ook weer bevallen.

Deze recensie maakt deel uit van een blogtour. Neem zeker een kijkje bij de andere deelnemers. Gisteren kon je de recensie al lezen van @lezenmetgabriella en morgen die van @loraines_books.

Dit boek ontvingen wij van uitgeverij Marmer. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.