Opstandig en nukkig meisje schreeuwt haar onmacht uit in dagboek dat bijzonder fraai is
Een veertienjarig meisje wordt door haar vader uit haar vertrouwende omgeving gerukt en bij haar onbekende tante in the middle of nowhere gedropt omdat haar vader een promotie kan krijgen in Japan. Aaargh! Haar frustraties en boosheid schreeuwt Fanny, het meisje in kwestie, van zich af in haar dagboek, waarin wij als lezer een inkijkje krijgen. Ze wordt lauw ontvangen door haar tante en afstandelijke neef, en op haar nieuwe school verschanst ze zich in de toiletten 's middags en tijdens de speeltijden. Zoals het een echte puber betaamt is ze verdrietig, boos en opstandig, maar biedt haar pen soelaas. Tot ze ineens iets op het spoor komt dat haar mogelijks meer informatie verschaft over de dood van haar mama, ruim 10 jaar geleden...
Voor je denkt: dagboekverhalen, alsjeblieft nee: deze editie is een heel geslaagde en aantrekkelijke versie die menig pubermeisje zal aanspreken. De vormgeving en lay-out zijn gewoonweg prachtig: kleurrijke illustraties, plakbriefjes, inktvlekken, kattebelletjes, doodles, lijstjes,.... Oh, wat had ik hier zelf van gesmuld als tiener! Het doet me sterk denken aan de bullet journals waar meisjes hun dagdagelijkse beslommering in kwijt konden en daarnaast helemaal loos gingen met stickers en kalligrafie.
Het is fijn dat het verhaal niet enkel een uiting van puberale onmacht is, maar op een bepaald moment ook een spannende zoektocht wordt. Enige nadeel zou kunnen zijn dat dit soort boeken uiteraard vooral meisjes zal bekoren, maar aangezien zij toch nog steeds de gretigste lezers zijn, is dit alvast een boek waarmee je een meisjeshart blij kan maken!