Een eigentijds debuut met een warme melodie!

Vertelke 09 november 2025
Een jeugdboek schrijven dat jongeren van 11 tot 14 kan bekoren? Eline Strik heeft de juiste toon gevonden!
Ze dirigeert ons mee in een speels verhaal waarin de 13-jarige Margot besluit een band op te richten. Haar mama wil immers het repetitielokaal in hun garage, waar haar oudere broer met zijn maten repeteerde, opruimen, en daar wil ze een stokje voor steken.
Ze plaatst een advertentie waar een bont allegaartje op af komt, en voor ze het weet hebben ze een swingend ritme te pakken.
Ondanks een figuurlijk valse toon en een dissonant geluid zo nu en dan, slagen ze er geleidelijk aan in om een harmonieus geheel te vormen.
Muziek verzacht de zeden en lost de lippen: onze nieuwverworven vrienden vertrouwen hun diepste geheimen aan elkaar. Geloof me: je zal het niet droog houden.
Ik vind het verfrissend dat het verhaal rond muziek draait, een thema dat zeker resoneert bij jongeren. Daarnaast zitten er nog heel wat andere onderwerpen in het verhaal die uitnodigen tot gesprek.
Eline Strik deelt ons een Spotify lijst met de favorieten van alle bandleden, en op haar website kan je via een quiz ontdekken met welk bandlid jij het meest connecteert.
Een eigentijds debuut met een warme melodie!

Meer recensies van Vertelke

Madison is de perfecte vrouw, met het perfecte gezin en het perfecte leven waar iedereen van droomt. Alleen is het één grote leugen... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.