Heerlijk boek

Wendy Wendy
9 mrt 2020

Joanne is een alleenstaande moeder van een zoontje en woont in het kleine kustdorpje Flinstead. Op het schoolplein hoort ze het gerucht dat er een moordenaar in haar kustdorpje woont. 48 jaar geleden werd er een klein jongetje doodgestoken door de toen 10 jarige Sally McGowan. Sally McGowan is ondertussen allang weer vrij maar er zijn geen foto's van haar bekend van na haar vrijlating. Zij leid ergens een anoniem leven. Joanna verteld dit gerucht aan anderen maar krijgt hier al snel spijt van. Ze leert hoe gevaarlijk 1 gerucht kan zijn en ze moet ver gaan om haar naasten te beschermen.

Het gerucht is een heel fijn boek om te lezen. Het leest erg vlot door de makkelijke schrijfstijl. Het boek is, vooral in het begin, niet direct een hele spannende thriller te noemen maar heeft wel een hele interessante verhaallijn. Je bent eigenlijk constant aan het meedenken over wie Sally McGowan zou kunnen zijn. Je wordt regelmatig op het verkeerde spoor gezet en ook heeft het verhaal onverwachte wendingen waardoor het boeiend blijft om te lezen. Ook heeft het boek een verrassende ontknoping. Het boek is zeker een aanrader om te lezen, ik heb er van genoten!

Meer recensies van Wendy