Leuk als tussendoortje
Het winkeltje in Cockleberry Bay is geschreven door Nicola May. Het is het eerste deel in een serie en stond een maand lang op nummer 1 in de Amazon Kindle Store.
Rosa Larkin erft een vervallen winkeltje in een rustig dorpje in Devon. Er zit een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat ze het winkeltje niet mag verkopen. Ze mag het alleen nalaten aan iemand die het verdiend.
Ze vertrekt samen met haar teckel Hot naar Devon. Ze zet alles op alles om het winkeltje in Cockleberry Bay tot een succes te maken. Er zijn genoeg locals die haar een handje willen
helpen... of tegenwerken.
Voor mij is dit boek echt een tussendoortje, normaal lees ik altijd thrillers. Af en toe een feelgood is wel leuk voor de afwisseling. En dat is ook wat dit boek is, wel leuk.
Het leest vlot, echt een luchtig boek voor in de zomer. Er gebeurd veel in het boek, te veel, je valt van het ene ding in het andere. Hierdoor worden dingen ook niet echt goed uitgewerkt en is alles het net niet. De personages komen daardoor ook niet echt goed uit de verf. En het is ook wel erg voorspelbaar allemaal.
Rosa Larkin is jong en dat merk je ook erg in haar doen en laten. Ik kon me niet echt in haar vinden.
Gemengde gevoelens over dit boek dus, voor als afwisseling zonder veel na te denken erover is het prima, maar als je echt een boek met inhoud wil dan is dit het niet.