Advertentie

Hartenbreker is het tweede deel in de trilogie rond de hoofdpersonen Viljar Ravn Gudmundsson en Lotte Skeisvoll. Eerder schreef Geir Tangen het boek Het meesterwerk wat een internationaal succes werd.

Alexander wordt na een feest wakker in een vreemd bed met naast hem een dood meisje. Hij herinnert zich niet meer wat er die avond en nacht is gebeurd en schakelt de hulp in van zijn vader, journalist Viljar Gudmundsson. Viljar gelooft in de onschuld van zijn zoon en zet alles op alles om de waarheid aan het licht te brengen.
Lotte Skeisvoll is belast met het onderzoek naar de moord. Zij is een bekende van Viljar. Lotte is nog niet over de dood van haar zus heen en kan het allemaal niet aan. Zij word van de zaak afgehaald maar gaat in haar eigen tijd door met het onderzoek...

Het verhaal begint direct spannend en daardoor heb je direct zin in het verhaal. Maar dit zakt al snel in en de spanning is lange tijd ver te zoeken. Geir Tangen probeert een soort spanning in het verhaal te brengen door de gebeurtenissen op het feest te vertellen uit het oogpunt van verschillende aanwezigen. Hierdoor kom je steeds iets meer te weten over wat er precies op het feest gebeurd is, maar het maakt het verhaal ook erg rommelig.
Er zijn verschillende verhaallijnen, zo komt er ook een extremistische groepering aan te pas. Maar deze verhaallijn is niet goed uitgewerkt en lijkt erbij te zijn gehaald vanwege het maatschappelijke onderwerp. Het past echter niet goed in het verhaal en had makkelijk weg gelaten kunnen worden.
Al met al is het een vrij aardig verhaal, maar Geir Tangen mag wel echt een knaller van een derde deel schrijven om deze trilogie echt de moeite waard te laten zijn.

Reacties op: Hartenbreker

73
Hartenbreker - Geir Tangen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker