Aanrader

Wendy Wendy
11 mrt 2021

Huiver is het debuut van Allie Reynolds. Zij is vroeger zelf professioneel snowboarder geweest en was heel wat winters in de sneeuw te vinden. In 2004 emigreerde zij van Groot Brittannië naar Australië en werkte hier als docent Engels. Sinds 2018 is zij fulltime schrijfster.

Milla wordt uitgenodigd voor een reünie in de Franse Alpen met haar oude snowboard vrienden.
Na aankomst blijkt het resort verlaten, staat de skilift die hun eerder naar de top bracht stil en zijn hun telefoons opeens weg, er klopt iets niet. Al snel blijkt door een spel dat alles te maken heeft met het verleden, de vermissing van hun vriendin en mede snowboarder Saskia 10 jaar geleden. Iemand heeft hun naar het resort gelokt om achter de waarheid te komen en Milla weet niet wie ze kan vertrouwen...

Dit boek is van begin tot eind spannend. Elk hoofdstuk wordt afgewisseld tussen heden en 10 jaar geleden en eindigt wel met een kleine cliffhanger. Dit zorgt ervoor dat je door wilt blijven lezen en er een constante spanning in het verhaal zit. Ook de omgeving waar het zich afspeelt is spannend, een verlaten resort. Het speelt zicht af in de snowboard wereld wat leuk is om te lezen en eens iets anders dan andere thrillers die ik las. De schrijfster was zelf jarenlang professioneel snowboarder en weet dus waar ze over schrijft. Dit is ook duidelijk te merken in het verhaal.
Het heeft boeiende personages die goed uitgewerkt zijn.
Huiver is een aanrader voor alle thriller liefhebbers!

Meer recensies van Wendy