Weinig spanning

Wendy Wendy
5 mrt 2020

Lieneke Dijkzeul (1950) schrijft literaire thrillers, scenario's en kinderboeken. In 2006 schreef zij haar eerste thriller De stille zonde en begon daarmee haar reeks over inspecteur Paul Vegter.
Haar thrillers werden genomineerd voor diverse prijzen, zoals De Gouden Strop, de Diamanten Kogel en de Crimezone Thriller Award. Haar werk verschijnt ook in Duitsland.

Inspecteur Paul Vegter ontvangt een aantal dagen voor zijn huwelijk zowel op het werk als thuis een dreigbrief. Zowel hij als zijn aanstaande vrouw – en collega – Renee worden hierin bedreigd.
En het blijft niet alleen bij een dreigbrief, op een nacht wordt er op hun huis een aanslag gepleegd en krijgen ze bewaking. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een zaak waarbij een kind onder verdachte omstandigheden van het balkon viel.
Op hun trouwdag verlaten ze net het stadhuis – door een erehaag van collega's in uniform – als er vanuit een rijdende auto een wapen op hen wordt gericht.

Een vorm van verraad is alweer het zevende boek in de serie rondom inspecteur Paul Vegter. Het laatste deel verscheen 6 jaar geleden.
Als je de achterflap leest verwacht je een heel spannend boek. Helaas komt dit in het boek niet helemaal tot zijn recht. Het verhaal leest vlot maar de spanning ontbreekt. Er zitten genoeg scenes in het boek die heel spannend hadden kunnen zijn maar dit niet zijn, een gemiste kans.
Lieneke Dijkzeul heeft een bijzondere schrijfstijl, misschien wel wat ouderwets te noemen. Dit zorgt ervoor dat ik even de tijd nodig had om in het verhaal te komen. Toch is de verhaallijn boeiend genoeg om je te laten blijven lezen.
De ontknoping was wat teleurstellend, het einde lijkt wat afgeraffeld en de zaak rondom het kind is niet echt afgerond. Ondanks alles is het toch een fijn verhaal om te lezen en zorgt het voor de nodige uurtjes leesplezier.

Meer recensies van Wendy