Advertentie

Stille wateren is een psychologische thriller Het is geschreven door Eva Nagelkerke. Eva Nagelkerke is de schrijversnaam van de zussen Alexandra en Victoria Nagelkerke. Zij schreven eerder al boeken onder de naam Eva Monte.

Sophie heeft 10 jaar geleden iets afschuwelijks gedaan en moet daar elke dag nog voor boeten. Ze is 29 jaar, woont sinds een half jaar weer bij haar ouders en probeert haar leven op te pakken. Haar ouders geven haar hier echter weinig ruimte voor. Haar gedachten houden zich nog steeds bezig met wat ze heeft gedaan, was ze hiertoe echt in staat of klopt er iets niet? Tijdens haar zoektocht gaat ze steeds meer twijfelen of zij werkelijk het monster is waarmee de kranten volstonden.

Dit is echt een boek wat je eigenlijk in 1 stuk uit wilt lezen. Er zit een constante spanning in het verhaal en er gebeurd steeds wat. Het verhaal leest vlot, makkelijke woorden en korte hoofdstukken zorgen hiervoor.
Wat meteen opvalt in het boek is de beklemmende sfeer in het huis. Sophie wordt erg klein gehouden door haar ouders. Hierdoor vraag je je direct af wat ze 10 jaar geleden heeft gedaan. Dit moet wel iets ergs zijn , anders word je niet op deze manier behandeld.
Stukjes over Sophie in het heden worden steeds afgewisseld door stukjes in het verleden. Zo kom je langzaamaan meer te weten over wat er speelde 10 jaar geleden. Maar hierdoor word je ook constant op het verkeerde spoor gezet en aan het twijfelen gemaakt over Sophie en over hetgeen er is gebeurd.
Stille wateren is een verrassend goede thriller die je niet meer weg wilt leggen en tot het einde toe spannend blijft.

Reacties op: Goed boek!

37
Stille wateren - Eva Nagelkerke
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,99
E-book prijsvergelijker