Overtuigend debuut!

Wendy 30 januari 2026
Wanneer beleidsmaker Rebecca Rönn dood wordt aangetroffen, doet de politie dit al snel af als een roofmoord en beschouwt de zaak als opgelost. Journalist Sven ontdekt echter dat hij voor de dood van Rebecca berichten van haar heeft ontvangen, waarin ze aangeeft belangrijke informatie te over iets te hebben. Hij denkt dat deze informatie heeft geleid tot haar dood en gaat op onderzoek uit.
Tijdens zijn onderzoek loopt hij zijn jeugdliefde Anne tegen het lijf. Zij is na een scheiding weer teruggekeerd naar Malmö en heeft in de wijk Kirseberg een oud huis gekocht. Samen raken zij verwikkeld in een zoektocht naar de waarheid omtrent Rebecca Rönn.

Met Vrijstaat weten de schrijvers een overtuigend debuut neer te zetten. Wat een geweldig begin van deze serie. Hier word ik als serieliefhebber erg enthousiast van.
Het boek komt wat traag op gang; de schrijvers nemen de tijd om je in het verhaal te laten komen en de personages te introduceren. Maar gedurende het verhaal komt er steeds meer vaart in en ondanks de 512 bladzijdes vlieg je door het boek heen.
De spanning is constant aanwezig en de verschillende verhaallijnen komen steeds meer bij elkaar. Het zit allemaal erg goed in elkaar en het verhaal is echt indrukwekkend. Ook de personages zijn erg aansprekend; je wilt er graag meer over lezen. Ik kijk heel erg uit naar een volgend boek van dit duo!

Meer recensies van Wendy

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.