Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De boeken die ik kocht en kreeg in augustus

op 31 augustus 2019 door

Weer een maand voorbij en weer veel te veel boeken binnen gekregen. Gaat het me komende maand dan wel lukken om alleen mijn abonnement boeken en pre-orders binnen te krijgen en verder niets? Waarschijnlijk niet. Gelukkig is september 'Lezen Uit Eigen Kast' maand.

Young Adult

Versplinterd van Teri Terry is het laatste deel in de Gewist trilogie. Deze las ik voor de Hebban Young Adult club. Onze bevindingen vind je hier.

Schimmen van de schaduwmarkt van Cassandra Clare, Maureen Johnson, Kelly Link en Robin Wasserman. Ik lees alles uit de Schaduwjagers wereld, dus dit boek stond al lang in de pre-order. 

Geruild Drakendal van Scarlett Thomas. Omdat ik veel lees heb ik ook regelmatig boeken die ik niet zo geweldig vond en die ik dus niet in mijn kast wil laten staan. Deze probeer ik dan te ruilen tegen boeken die mij wel interesseren. Zo hebben mijn boeken de afgelopen maand weer fijne nieuwe plekken gevonden en heb ik weer nieuw leesvoer binnengekregen. 

Queen of Ruin  van Tracy Banghart. Het eerste deel van deze serie: Grace & Fury, kreeg ik bij mijn Fairyloot abonnement. Ik vond het een fijn verhaal en wil graag weten hoe het verder gaat met Nomi en Serina.

Prince Charming en Her Royal Highness van Rachel Hawkins. Prince Charming is in het Nederlands uitgebracht onder de titel Royals en las ik al een tijd geleden. Het nieuwe deel in de serie is ook in het Nederlands uitgebracht, maar de cover vond ik zo lelijk dat ik de Engelse versie van beide boeken heb aangeschaft. 

Wild Beauty van Anna Marie McLemore. Dit boek zag ik in Amerika en het is zo mooi! Toch gewacht tot ik in Nederland was. Het boek was namelijk goedkoper via Bookdepository. Het is een magisch realistisch verhaal over een familie van vrouwen met een bijzonder geheim.

Ik deed deze maand mee aan de Mythaton, een readathon waarin de opdrachten gekoppeld waren aan verschillende mythische figuren. Het boek dat je met de hele groep kon lezen was: Our year of maybe van Rachel Lynn Solomon. Omdat ik al wel geïnteresseerd was in dit boek heb ik het aangeschaft. 

Hold Still van Nina Lacour stond al lang op mijn lijstje. Ik heb haar andere boek: We are okay ook staan, al moet ik deze ook nog steeds lezen. De cover van mijn Hold Still is trouwens anders dan de Hebban cover. Hij past veel meer bij die van We are okay en is prachtig. Nina Lacour schrijft contemporary verhalen over zware onderwerpen zoals zelfmoord en weglopen.

We hunt the flame van Hafsah Faizal stond al langer op mijn lijstje. De schrijfster draagt een boerka, de cover is prachtig en het verhaal is een fantasy geïnspireerd op het Midden Oosten. Ik vond het boek in Nijmegen als paperback en kon het toen niet laten liggen. 

Mijn broer heet Jessica van John Boyne lag ook op een tafel in de boekwinkel in Nijmegen. Het is een mooie hardcover en niet duur. Daarnaast geniet ik altijd van de boeken van deze schrijver en mijn dochter zag het boek ook wel zitten. Genoeg redenen om de schrijver en de boekhandel te sponsoren.

Two dark reigns van Kendare Blake kocht ik ook in Nijmegen. Dit is het derde deel in een serie. De eerste twee delen heb ik in het Nederlands gelezen, maar helaas heeft de uitgever besloten om de serie niet verder te vertalen. Over naar het Engels dus, want ik wil wel weten hoe het verder gaat. 

Ash van Malinda Lo is een hervertelling van het sprookje van Assepoester. Het boek werd aangeraden op de Facebook pagina van Anderwereld door een mede hervertellingen fan. Ik ben heel benieuwd naar dit verhaal waarbij Assepoester verweven wordt met de wereld van de elfen en met lesbianisme.

The Merciful crow van Margaret Owen kwam in mijn Fairylootbox. Ik had al vaker met dit boek in mijn handen gestaan en heb ook op het punt gestaan de Nederlandse vertaling: De genadigen te kopen. Gelukkig deed ik dat niet, want dan had ik het boek dubbel gehad.

Het koninkrijk van Jess Rothenberg kreeg ik van Hebban om mee te werken aan een artikel over androïden in boeken en voor een recensie. Het boek gaat over een pretpark in de toekomst waar gebruik wordt gemaakt van androïden. 

These divided shores van Sara Raasch kreeg ik van Hebban voor een leesclub. Echt superleuk om mee te mogen doen. Het eerste deel van deze serie kreeg ik via Fairyloot en nu mag ik het volgende deel gaan lezen. Dit is een boek over een wereld waarin een groep rebellen vecht tegen een dominante overheid en waarin een land van magie tegenover een land van religie staat. 

Sinds ik de Heartstopper graphic novels heb ontdekt ben ik heel benieuwd naar het andere werk van Alice Oseman. Daarom kocht ik bij American Book Center: Radio Silence. Dit boek is erg geliefd op Booktube en leek me dus een goede plek om te starten.

Wilder Girls van Rory Power is een boek waar ik lang over getwijfeld heb. Er werd al lang geleden een hoop over gesproken op Booktube en het boek werd gepitcht als een genderbend Lord of the flies. Lord of the flies vond ik een heel boeiend boek, dus ik wilde Wilder Girls graag lezen. Maar toen het boek eenmaal uitkwam hoorde ik mensen vertellen over de gruwelijke omschrijvingen in het boek en wist ik het niet meer. Toch ben ik overstag gegaan toen ik de paperback zag liggen bij American Book Center. Het zal mijn benieuwen wat ik hiervan ga vinden. 

Scifi/ fantasy

Gideon the Ninth van Tamsyn Muir kwam bij mijn Illumicrate abonnement. Ik had het zelf nooit aangeschaft, omdat het gaat over dodenbezweerders en meestal hou ik niet van dat soort verhalen. Nu ik het boek heb zal ik het vast ooit lezen.

Gathering blue van Lois Lowry is het vervolg op The Giver. Dit laatste boek lazen mijn zoon en ik vlak voor de vakantie en we vonden het beide een heel boeiend verhaal. Ik hoop ook dit boek samen met hem te kunnen lezen. 

Spannende boeken en Thrillers

De vrouw in suite 10 van Ruth Ware heb ik geruild. Heerlijk om zo aan nieuwe boeken te komen. Twee partijen blij. 

Ik zie jou van Clare Mackintosh heb ik ook geruild, evenals:

De zondares, Verdwijn en De Mefisto club van Tess Gerritsen

Het geheim van de kathedraal van Steve Berry kwam op mijn pad door een opmerking, ergens op Hebban (?), dat dit boek zich afspeelt op Antarctica. Voor de werelddelen challenge had ik nog een boek nodig over dat werelddeel en meestal kan ik thrillers met een link naar religie en/of geschiedenis erg waarderen.

Mea Culpa van Clare Mackintosh vond ik op Boekenkraam. Mijn vriend had net Ik zie jou uit en kon de schrijfstijl van Clare Mackintosh erg waarderen, dus het boek in mijn mandje gegooid. 

Feelgood

Alleen maar jij van Mia Sheridan heb ik ook geruild. Het laatste boek dat ik las van deze schrijfster, Stilte, beviel me helemaal niet, maar omdat ik kon ruilen wil ik het nog wel een kans geven. 

Zilver van Gerda van Wageningen kocht ik door het Feelgood café. Ik ben altijd nieuwsgierig naar boeken van mensen die ik 'ken'. Het eerste boek dat ik las via de feelgoodleden, van Renée Olsthoorn, is me goed bevallen, dus misschien geldt dat ook wel voor een andere Feelgood café bezoeker. 

Genadeloos van Lis Lucassen bestelde ik direct toen ik Grenzeloos had gelezen. Dit boek kwam net na mijn vakantie binnen en ik sta te trappelen om het te lezen. 

Romans/ literatuur

The song of Achilles van Madeline Miller heb ik een aantal jaar geleden gelezen en toen vond ik het niet echt heel erg mooi. Afgelopen jaar(?) las ik Circe en die vond ik zo goed dat ik nieuwsgierig werd of ik The song of Achilles misschien nu meer zou waarderen. Dit boek wordt dus een herleesboek. 

Melkboer van Anna Burns kocht ik via Boekenkraam. Ik kreeg de Engelse versie van dit boek van een mede Young Adult clublid, maar merkte al snel dat de schrijfstijl mij niet echt lag en ik er in het Engels niet doorheen kwam. Toch wil ik het boek nog eens proberen in het Nederlands. Omdat het boek nu goedkoop was, durfde ik het nog eens aan. 

Turkenliefje van Lydia Rood kocht ik ook via Boekenkraam. Ik hou van historische romans, dus deze kan bijna niet missen.

Sofia draagt altijd zwart van Paolo Cognetti kocht ik bij Boekenkraam omdat ik De acht bergen een heel mooi boek vond. Ik wil graag meer lezen van deze auteur. 

Graphic novel

Een bookhaul van Maartje is tegenwoordig niet compleet zonder een graphic novel. Everyone's a aliebn when ur an aliebn too van Jomny Sun is een heel schattig verhaal over een ruimtewezen dat naar de aarde komt om 'de mens' te leren kennen en begrijpen. Dit roept allemaal vragen en gevoelens op die heel herkenbaar zijn. Ik zou heel graag een t-shirt laten bedrukken met één van de fantastische tekeningen in dit boek. 

b4efdc4d642bdbe2fd24a896fdaf4e54.jpeg

Non-fictie

Wolf van Maartje Laterveer is een collectie van essays over feminisme. Ik zag het boek op de site van Boekenkraam en het klonk interessant. Tot nu toe las ik het eerste essay en ik denk dat ik me kan vinden in de insteek van het boek. 

Wij in het wild van Andrea Hejlskov vond ik ook op Boekenkraam. Voor mij is weinig interessanter dan verhalen over overleven in de wildernis. Al vanaf dat ik heel jong was las ik boeken over dit onderwerp. Ik maakte zelfs hele schema's van wat ik allemaal nodig zou hebben om helemaal buiten de maatschappij te kunnen overleven. Dit verhaal over een gezin dat helemaal op zichzelf gaat wonen kon ik daarom niet laten liggen. 

Weer een afschuwelijk grote stapel dus. Welke boeken heb jij deze maand aangeschaft/ binnengekregen? Welke boeken van mijn lijstje wekken jouw interesse?



Reacties op: De boeken die ik kocht en kreeg in augustus

Meer informatie

Gerelateerd