Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hoe kleuren de duimen van onze volgers? #21

op 20 november 2022 door

Op 11 oktober plaatsten we een oproep waarin we jullie om duimpjes vroegen. Zoals altijd reageerden jullie enthousiast en werden er keuzes gemaakt. Vandaag het laatste van drie artikelen waarin je je eigen duimpje kunt terugvinden en de andere duimpjesverslagen kunt lezen. Wie weet zit er nog wel een titel bij om op je WIL-lijst te zetten. Of meer titels ...

Hieronder de derde en laatste reeks duimpjes in geheel willekeurige volgorde.

Verzamelaar las Waterkoud van A.M. Ollikainen

Korte inhoud: In een container vol met water wordt een dode vrouw gevonden. Hoe is ze daarin terechtgekomen en wat deed deze Afrikaanse vrouw in Finland? Aan rechercheur Paula Pihlala de opdracht om dit uit te zoeken.

a87d21603004a772861e1f03095ae355.jpgMijn mening (***): Het boek begint erg langzaam, alles wordt uitgebreid uitgeplozen, waardoor je af en toe geen idee hebt welke kant het opgaat. De schrijfstijl is wat rommelig, waardoor het er allemaal niet makkelijker op wordt. Het verhaal is origineel, er wordt een dode vrouw gevonden in een grote zeecontainer vol met water die voor de ingang van een grote villa staat die van de eigenaren van de container is. De vraag is natuurlijk waarom? Rechercheur Paula Pihlala krijgt de taak om dit uit te zoeken en die komt tot de ontdekking dat de eigenaren van de container de vrouw kenden. Hier komt het verhaal wat meer op stoom, maar het blijft traag. Het einde is verrassend en dat redt het boek enigszins. Een redelijk eerste deel van deze serie.

Leentje4trixie las Wat ik niet deed van Johnny Bollé

Korte inhoud: Na de dood van haar man en dochtertjes heeft auteur Emily een writersblock. Ze krijgt een aanbod om in Schotland een boek te schrijven over de laatste heks van Durness. Ze twijfelt, maar aanvaart dan toch de uitdaging en vanaf dan stapelen de eigenaardigheden zich op.

18c996cdfc365dc2ff7e943ac3e9d9bc.jpgMijn mening (*****): Johnny gaf deze keer nog meer aandacht aan de personages en een ongelooflijk onverwachte plottwist. Er zijn drie verhaallijnen: die van Twinkel en die van Emily in het heden en verleden. De auteur heeft deze duidelijk aangegeven, er is geen verwarring. Er is spanning van begin tot eind. Ik kon zelf niet bedenken hoe Twinkel bij het verhaal van Emily paste, en wat had Emily gedaan dat zo erg was en normaal gesproken niemand kon weten? Nu ik de verhaallijnen overdenk, valt me op dat ik dit had kunnen weten door een detail (spoiler als ik het vermeld).De schrijfstijl was weer subliem, wat voelde ik weer de sympathie of afgrijzen bij de personages.

Stephanie Haenen las Het laatste feest van Clare Mackintosh

Korte inhoud: Dit is het eerste deel van een reeks rond rechercheur Ffion Morgan. Het boek gaat over een moord die bij een meer gepleegd is. Het slachtoffer is Rhys Lloyd, die enkele vakantiehuizen bezit en de dorpelingen heeft uitgenodigd zodat hij kennis kan maken met zijn nieuwe buren. Iedereen die er was kan dus de moordenaar zijn.

a87d21603004a772861e1f03095ae355.jpgMijn mening (***): Mijn verwachtingen waren erg hoog, ook na het lezen van een preview op de website van Hebban. Helaas werden ze niet helemaal ingelost. Het boek kwam erg traag op gang, waardoor ik vaak het boek aan de kant legde. Er zijn heel veel personages, wat de spanning ook nog eens wegnam. Gelukkig werd het na een tijdje beter en kon ik zelf de speurneus uithangen. De hoofdpersonages, de rechercheurs Ffion Morgan en Leo, heb ik uiteindelijk wel in mijn hart gesloten, waardoor ik een tweede deel nog een kans wil geven. Maar hopelijk met iets meer spanning en met een iets vlotter lezende verhaallijn.

Evy2004 las Grenzeloos van Alice Turner

Korte inhoud: Als politiefotograaf Reynou per toeval een grafschenner betrapt, komt het Motief-team al snel op het spoor van twee oude moordzaken. Ondertussen moeten hoofdinspecteur Atticus en Reynou hun gevoelens voor elkaar op een rijtje zetten.

18c996cdfc365dc2ff7e943ac3e9d9bc.jpgMijn mening (****)De schrijfstijl is zeer vlot en je zit zo in het verhaal. De personages worden goed uitgewerkt, ondanks dat het best wel een kort verhaal is. Het verhaal zelf is oké, maar verwacht er niet al te veel van. Het is eigenlijk meer iets voor tussendoor. Het is aan te raden om eerst deel één van deze serie te lezen om de ontwikkeling van de personages het beste mee te krijgen.

Cindy Leenders las Genoeg gezegd van Karen Rose

Korte inhoud: Mercy probeert een leven op te bouwen nadat ze jaren geleden is ontsnapt aan een sekte waar ze mishandeld en misbruikt werd. Ze wil dolgraag de banden aanhalen met haar broer, FBI agent Gideon, die ook wist te ontsnappen. Als een van de kopstukken van Eden probeert Mercy terug te halen, zet Gideon samen met beste vriend en rechercheur Rafe Solokov alles op alles om haar te beschermen.

a87d21603004a772861e1f03095ae355.jpgMijn mening (***): Het boek begint meteen met een spannende scene, maar helaas duurt dit moment maar kort. Vanaf dan kabbelt het verhaal een beetje voort. Er zijn wel spannende momenten, maar daar wordt steeds heel snel de angel uitgetrokken, waardoor het nooit écht heel spannend wordt. De vele personages worden, zoals altijd, goed uitgewerkt. Doordat bekende personages uit het vorige deel hun opwachting maken, heb je het gevoel alsof het oude vrienden zijn. Een fijn warm bad. Karen Rose schrijft romantische thrillers, maar in dit boek voert de romantiek de boventoon. Kortom, wel veel zinderende romantiek, maar weinig zinderende spanning.

Marina las Los geslagen van Saskia M.N. Oudshoorn

Korte inhoud: Een nieuwe verkaveling van enkele huizen in een bosrijke omgeving. Ieder huis heeft zijn geheim, achter iedere deur zit een verhaal, of zijn ze toch meer verbonden met elkaar?

a87d21603004a772861e1f03095ae355.jpgMijn mening (***): Het boek is vlot gescheven en de verhaallijn zit goed in elkaar. Het gegeven is zeker origineel. De talrijke quotes geven  een meerwaarde aan het boek. Ik heb ervan genoten. En toch ... bleef ik een beetje op mijn honger zitten ... Het trillergehalte ligt vrij laag, voor mijn gevoel leunt het meer aan bij feelgoodgenre. De titel kwam nergens in het boek voor, niet in een woord en niet in twee woorden en ik zag en voelde de connectie niet! Naar mijn gevoel had het dus best een andere titel mogen zijn. 

Mirella las Gouden nevel van Thijs Voortman

Korte inhoudEen zoektocht naar verleden en toekomst in het persoonlijke leven van Sarah Hallbrook, een leven dat gepaard gaat met wetenschap en klimaatverandering.

18c996cdfc365dc2ff7e943ac3e9d9bc.jpgMijn mening (****)Bij de start van het boek word je al meteen getriggerd. Mooie beeldende beschrijvingen van de natuurlijke omgeving en tevens levendig beschreven gebeurtenissen waarin je wordt meegesleept. Daarnaast word je langzaam meegenomen in de gebeurtenissen in het leven van Sarah en beleef je de heftige gebeurtenissen tijdens de zoektocht, waarvoor je de wereld al vliegend doorkruist; daarbij spelen de klimaatperikelen een rol. Het boek leest vlot, het verhaal zit goed in elkaar verweven en ook vol met actie en plotwendingen. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een voortreffelijke actie-ecothriller met een boodschap is!

Jenny las Verknipt van Sandra J. Paul

Korte inhoudZoey raakt zwaargewond bij een roofoverval die compleet uit de hand loopt. Als gevolg van het drama lijdt ze aan een zware depressie, tot ze op een dag Vivian tegenkomt. Terwijl ze de scherven van haar leven tracht op te rapen, geraakt ze alsmaar dieper verwikkeld in de duisternis die al zolang om haar heen sluimert.

18c996cdfc365dc2ff7e943ac3e9d9bc.jpgMijn mening (****)Verknipt (wat een passende titel!) is een zeer psychologische en duistere thriller waarin niets is wat het lijkt. Het verhaal start met een spannende inleiding, daarna wordt het verhaal verteld door hoofdpersonage Zoey. De korte hoofdstukken houden de snelheid in het verhaal en zorgen dat je richting de helft van het boek begint te twijfelen. En twijfelen blijf je, totdat je een vermoeden krijgt hoe de plot in elkaar steekt. Verknipt is dan ook een behoorlijk verknipt verhaal - je hebt pas tegen het einde door dat geen enkele passage bij toeval geschreven is - als het allemaal samenkomt in een alsnog verrassend einde.

Atse las Alias Emma van Ava Glass

Korte inhoud: Alias Emma gaat over geheim agente Emma Makepeace. Ze moet in twaalf uur tijd ongezien een persoon van de ene kant naar de andere kant van London krijgen. Ondertussen zit de Russische geheime dienst hen op de hielen.

18c996cdfc365dc2ff7e943ac3e9d9bc.jpgMijn mening (****)Het boek is een actiethriller/spionageverhaal à la James Bond. Vanaf bladzijde één word je het verhaal ingezogen en blijf je erin. Het einde voelde wel als een kleine cliffhanger, maar dat is niet zo verwonderlijk als je weet dat dit het eerste deel van een serie is. Echt een aanrader als je een moment voor jezelf wil hebben.

Dit waren laatste duimpjes voor deze ronde. Zitten er boeken tussen die je gelezen hebt en ben je het wel of niet met de beoordelingen eens? Welk boek wil je nu absoluut gaan lezen? Laat het ons weten.

Bedankt Verzamelaar, Leentje4trixie, Stephanie Haenen, Evy2004, Cindy Leenders, Marina, Mirella, Jenny en Atse voor jullie enthousiaste input!

Wil je de twintig eerdere blogs nog een keer lezen, dan kan dat uiteraard. Hier vind je ze: #1#2#3#4#5#6#7#8#9#10#11#12#13#14#15#16#17#18, #19, #20



Reacties op: Hoe kleuren de duimen van onze volgers? #21

Meer informatie

Gerelateerd