Hoe kun je verder met de toekomst als het verleden je niet met rust laat?
Hoe kun je verder met de toekomst als het verleden je niet met rust laat?
Lucy is bezig foto’s uit te zoeken van haar jeugdliefde Gabe, omdat er een expositie van zijn werk wordt gehouden. Het is al 10 jaar geleden dat hij overleed en er gaat geen dag voorbij dat ze niet aan hem denkt - ook omdat hij de vader is van haar jongste zoon. Wanneer ze een adres in Rome tussen zijn spullen vindt besluit ze in een opwelling naar Italië af te reizen om onderzoek te doen naar zijn foto’s en verleden. Ze leert daar een arts uit New York kennen en valt als een blok voor hem. Bij thuiskomst gaat ze verder met foto’s uitzoeken voor de expositie, totdat haar zoon per ongeluk een foto van Gabe ziet en zichzelf op hem vindt lijken. Ze besluit dat ze hem wil vertellen wie zijn vader is, waardoor haar hele gezin uiteindelijk uit elkaar valt. Haar ex is woest omdat hij dit geheim wilde houden, haar kinderen boos en verdrietig, en ze besluit dat dit niet het goede moment voor een nieuwe relatie is. Hoe ga je verder nadat je het dieptepunt bereikt hebt?
Ik ben dit boek begonnen op mijn ereader maar ontdekte dat het ook op Storytel stond en het ingesproken is door Jill Santopolo zelf. Dat heeft ze heel mooi gedaan, je merkt toch wel dat het haar eigen boek is en ze vertelt het met veel passie. Het verhaal draait voornamelijk over moeilijke familiebanden en hoe het verleden nog steeds zo’n impact op je kan hebben en keuzes die je gemaakt hebt je blijven achtervolgen. Niemand is perfect en het leven is soms gewoon een puinhoop. De spicy scenes vond ik niet helemaal bij zo’n emotioneel verhaal passen overigens, maar dat ligt misschien aan mij. Dit boek is overigens een vervolg op The light we lost, wat een aanrader schijnt te zijn!