Schaduwverwanten

Zielen zusters en
De Verboden Alliantie
Auteur :
Marieke Rooijmans
Verzonnen werelden met een knipoog naar historische feiten.

In haar dark fantasy boeken laat Marieke Rooijmans geschiedenis en fantasie naadloos in elkaar overlopen en
combineert ze het gruwelijke met het romantische.
Novelles:
Fictieve verhalen, gebaseerd op de ware geschiedenis.
In Marieke's historische novelles duikt ze de geschiedenis in en worden feit en fictie met elkaar verweven.
Verhaallijn en personages zijn fictief, maar wel verweven met gebeurtenissen die echt hebben plaatsgevonden.
Wijze van lezen:
Recensie-exemplaar ontvangen van de auteur Marieke Rooijmans in ruil voor mijn recensie en deelname aan blogtour.
Uitgeverij:
Yvoire Books
Genre:
Historische Portal Fantasy
Cover en flaptekst:
Een inktzwarte raaf kijkt omhoog en staat op het punt om omhoog te vliegen. Vonkende spetters bij de pootjes. Fascinerend.
Een indrukwekkende en mysterieuze flaptekst die me uitnodigen het verhaal te gaan lezen.
De auteursfoto en informatie vind ik een waardevolle toevoeging.
Mooie tekst:
Gevangen tussen twee werelden
Het verhaal:
Sarahs grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer haar kinderen verdwijnen in het vervallen Huize Neerbosch. Wanhopig volgt ze de sporen die ze achterlieten, tot de schokkende waarheid tot haar doordringt. Ze weet precies waar Mick en Luna zijn.
Voor Mick en Luna verandert een onschuldige ontdekking in een strijd om te overleven. Ze belanden in een duister verleden waar gevaar op de loer ligt en niets is wat het lijkt. Terwijl de klok tikt en de dreiging toeneemt, beseffen ze dat de keuzes die ze maken, niet alleen hun eigen lot bepalen, maar dat van velen.
In dit laatste deel van de trilogie wordt wederom duidelijk dat heden en verleden elkaar nodig hebben om te overleven. Worden tijdsperken en dimensies wreed doorbroken, met onvoorwaardelijke liefde en een laatste sprankje hoop dat zelfs de donkerste schaduwen weet te doorbreken.
Mijn leesbeleving:
Wat ik voorafgaand aan het lezen ontzettend fijn vond waren de terugblikken per deel. Zo kwam alles weer kraakhelder terug.
Wederom werd ik dit verhaal ingezogen. Dit komt door de beeldende en filmische schrijfstijl. Ik was daadwerkelijk aanwezig in dit verhaal pendelend tussen tijdperken en dimensies. Meereizend in het kielzog van de personages.
De personages zijn gedetailleerd uitgewerkt. Sommige kende ik nog uit de vorige twee delen. Het was ontzettend fijn hen weer te zien. Alsof je na lange tijd dierbare familie weer ziet. De kinderen van Sarah en Niels leren kennen vond ik geweldig. En dan blijkt dat het bloed kruipt daar waar het niet gaan kan. Hun karakters en gedrag leerde ik intensief kennen.
Onderling is de interactie tussen de personages ook intens en geloofwaardig. Sommige maken een ontwikkeling door en weer anderen leren continu nog nieuwe dingen. De historische elementen zijn hartverscheurend en intens. Maar net als in het heden ging vroeger ook niet alles over rozen.
Vaak hield ik mijn hart vast in onheilspellende situaties en dacht ik menigmaal komt dit wel goed? Maar door het bundelen van inzichten en kennis kwam alles vaak op de pootjes terecht. Samenwerken en elkaar vertrouwen waren essentiƫle elementen.
Wie net als ik houd van fantasy met historie, spiritualiteit en magie die raad ik aan deze waanzinnig spannende, hartverscheurende, rauwe, passionele, geloofwaardige en prachtige trilogie te lezen. Ontdekken hoe belangrijk verleden, heden en toekomst zijn. Als ik een niet las dan voelde ik ongeduld want ik wilde weten hoe het verder ging. Als ik las dan was ik van de wereld.
In de plot komen alle verhaallijnen geraffineerd samen. En dan ook het besef dat het bij een serie altijd zo is dat het eindigt. Dat voelde als een stukje rouw. Moeilijk om alleen verder te gaan maar wel met herinneringen die ik koester en personen die in meedraagt in mijn hart.
De epiloog maakte het voor mij helemaal af. Het nawoord vond ik ook prachtig gedaan.
Marieke Rooijmans bedankt dat ik mee mocht doen aan de blogtour. Je bent een getalenteerde auteur. Ik lees graag meer verhalen van jou.
Mijn mening:
Ik geef 5 sterren
Marieke Rooijmans bezit het talent om je te doen geloven dat je jezelf in het verhaal bevindt. Je ziet, hoort, ruikt, proeft alles. De beeldende en filmische schrijfstijl dragen hieraan bij. Dit boek lees je niet maar beleef je met al je zintuigen. De gebeurtenissen volgen elkaar in een wervelwind op. In de plot komen alle verhaallijnen geloofwaardig samen.
En dit verhaal is nu ten einde maar ik hoop stiekem dat er een film van gemaakt kan worden. Dan kan er opnieuw volop genoten worden.

Meer recensies van Boekenpearls76