Openhartige kijk op leven van Engelse aristocratie

Carine 28 november 2023
Zoals een paar recensenten eerder al postten, is dit boek een aanrader voor wie de Netflix-serie The Crown kon smaken. De schrijfster, Lady Anne Veronica Coke, intussen van een respectabele leeftijd (91), geeft een zeer openhartige inkijk op het leven van de Engelse aristocratie vanaf de jaren 1930 tot vrij recent. Zelf is ze hofdame geweest bij de kroning van koningin Elisabeth II én heeft ze daarna 30 jaar de functie van hofdame en vertrouwenspersoon van prinses Margaret, de zus van Koningin Elisabeth II, vervuld. Ondanks het feit dat haar leven niet over rozen is gegaan en ze veel heeft moeten verdragen en verwerken, blijft ze steeds positief in haar boek. Haar leven is buitengewoon rijk geweest aan ervaringen, die ze steeds zo goed als mogelijk heeft opgevangen, ongeacht of het nare of aangename waren, en dat siert haar.

Het boek laat zich vlot lezen door de ongekunstelde stijl en de vele anecdotes die je blijven boeien. Ik heb het heel graag gelezen, temeer omdat de schrijfster evengoed van het gewone als van het buitengewone kon en kan genieten. En zoals gezegd, dat siert haar.

Meer recensies van Carine