Een snelle roman die mij niet pakte

Deveney 11 juni 2025
Een betere man is een snelle roman, maar niet helemaal mijn ding. Ik wil proberen te onderbouwen waarom het boek mijn niet pakte.

De personages worden vlug geïntroduceerd, de hoofdpersoon ontwikkelt zich snel en wat betreft verschillende gebeurtenissen worden grote sprongen genomen. Ik mis de diepgang en had liever gezien dat de auteur op één aspect meer had ingezoomd.

Daarnaast staat Martijn, de hoofdpersoon, ver van mij af. Zowel qua karakter als in de problematiek die in zijn leven speelt. Gedurende het verhaal stelt Martijn zich kwetsbaar op, maar op slechts een moment vond ik de emoties aangrijpend.

De auteur concludeerde dat een betere man, een betere vrouw nodig heeft. Een mooie conclusie, maar niet passend met wat eerder werd beschreven. De conclusie dat een betere man meer kennis over zichzelf nodig heeft, had ik beter begrepen.

Kortom: niet mijn type boek, maar ik geloof dat het een ander wel zal bevallen. Laat mijn recensie je dan ook niet weerhouden om zelf een oordeel te vormen of dit boek cadeau te doen.

*ik ontving dit boek als recensie-exemplaar.

Meer recensies van Deveney