Advertentie

De auteur Christy Lefteri schreef dit boek nadat ze gaan helpen was in vluchtelingenkampen in Athene in 2016 en 2017. De verhalen bleven aan haar kleven.
Ze vertelt het verhaal van Nuri en zijn vrouw Afra (kunstenares). Nuri hield bijen in Aleppo (Syrië) samen met zijn neef Mustafa.
Op een dag wordt hun levenswerk, vele bijenkasten, vernield, dit binnen de gruwelen van de oorlog. Mustafa besluit om te vluchten, zijn vrouw en dochter achterna naar Engeland nadat zijn zoon is omgekomen. Nuri verneemt de vlucht van zijn neef via een brief. Als ook Nuri's en Afra's zoon Sami, omkomt besluiten ook zij om naar Engeland te vluchten in de hoop Mustafa terug te vinden en terug bijen te kunnen houden.
Het relaas van die vlucht en hoe het is om in zo'n vluchtelingenkampen te verblijven lees je in dit boek. Het verhaal wordt verteld in verschillende hoofdstukken. Ieder hoofdstuk is opgedeeld in twee stukken. Eén deel gaat over hun huidig verblijf, waar ze zich bevinden en in deel twee krijg je een flashback. De flashback komt met een kernwoord dat de twee delen verbindt. De zinnen vloeien in mekaar en vertellen Nuri's herinneringen.
Mooi en origineel geschreven, het raakt, daarom 4*

Reacties op: De bijenhouder van Aleppo

651
De bijenhouder van Aleppo - Christy Lefteri
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker