Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Waardig vervolg

Filip C. 23 maart 2024
Met Åland wraak schreef Jaap Jonker een mooi vervolg op Doelwit Åland.
Enkele maanden na de mislukte invasie op het eiland Åland wordt het eiland getroffen door enkele plofkraken en een overval op een geldtransport. Het team van Eeva Loitonen start het onderzoek, maar dat loopt al snel vast. Maar dan verdwijnen een aantal mensen die nauw betrokken waren bij het verijdelen van de invasie. Het signaal voor Eeva om Jacob Noordland te verwittigen dat zijn leven in gevaar is. Het wordt hem nu duidelijk waarom hij enkele dagen ervoor werd klemgereden, een gebeurtenis waaraan hij ternauwernood wist te ontsnappen. Wanneer Eeva Jacob bijpraat tijdens een Europolcongres, besluit Jacob om mee af te reizen naar Åland. Het begin van weer een spannende zoektocht naar de daders!
Ook dit tweede deel uit de Jacob Noordland-serie zit weer spannend in elkaar. De Jaap Jonker kiest er voor om in zijn verhaal niet de klassieke weg te bewandelen. Hij vertelt vrij snel wie achter het hele gebeuren zit, je hoeft dus niet te zoeken naar de dader. Toch verveelt het verhaal geen enkel moment. De auteur weet zijn lezers te boeien. De combinatie om eerst geld te verzamelen en pas daarna aan het wraaklijstje te beginnen, is een mooie vondst. Heeft de dader het geld nodig voor de verdwijningen en moorden? Of heeft hij nog andere plannen waarvoor extra geld meer dan welkom is?
De personages die Jaap Jonker gecreëerd heeft, voelen echt aan als mensen van vlees en . De typische strijd tussen de hoofdcommissaris en zijn personeel. De oude wat uitgebluste maar toch zeer noodzakelijke inspecteur, de jonge garde die zich wil bewijzen. Echt alle elementen, die op het eerste zicht tegenstrijdig zijn, maken van het team een geoliede machine.
Ook wie het eerste deel van deze reeks niet gelezen heeft kan het verhaal goed volgen. De auteur verwijst wel naar de gebeurtenissen uit het eerste boek, maar vat dit goed samen zodat je zeker notie genoeg hebt van het gebeuren. En als je dit tweede boek gelezen hebt, ga je zeker op zoek naar Doelwit Åland.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Filip C.