Heldendaden die overbodig zouden moeten zijn.
In “De grootste bankoverval aller tijden” vertelt Frank Krake het verhaal van het ondergronds verzet in de omgeving van Almelo tijdens de tweede Wereldoorlog.
Stukje na stukje keren we de belangrijke figuren uit het verzet en hun tegenhangers die met de Duitse bezetter meewerken, kennen. Onder hen jonge knapen die op De Nederlandse Bank werken, maar ook boerenzonen en meisjes die hun leven op het spel zetten in het verzet door aanslagen te plegen, mensen te helpen onderduiken, berichten te smokkelen, …
Wanneer na maanden verzet blijkt dat er meer geld nodig is om alle onderduikers te helpen, beramen de verzetslui een overval op de vestiging van De Nederlandse Bank in Almelo.
Zal hun plan lukken? En wat zijn de gevolgen voor de naasten van de verzetslui?
Frank Krake vertelt dit waargebeurde verhaal op een boeiende manier. De sluwheid van de verzetslieden, de achterbaksheid van zij de aan de kant van de Duitsers staan, de hardhandige aanpak van het Duitse regime, … alles komt uitgebreid aan bod.
Een boek dat je moet gelezen hebben om te kunnen stellen’ “Dit mag nooit meer gebeuren!”