Wie is nu de slechterik?

Filip C 25 juni 2020
In “De stagiair” worden we geconfronteerd met de bizarre relatie tussen Katherine, hoofdredacteur van “Leadership” en Lily, de nieuwe stagiair bij het bedrijf. De twee komen eerder toevallig, of toch niet zo toevallig blijkt later, elkaar tegen aan de bushalte van de bus die niet komt. Katherine biedt Lily een taxirit aan omdat ze toch dezelfde weg op moeten, wat uiteindelijk ook hetzelfde bedrijf blijkt te zijn. Daarbij komt dat de nieuwe eigenaar van “Leadership” de tante is van stagiair Lily. Uit alles valt op te maken dat de relatie tussen Katherine en Lily doelbewust de verkeerde kant op gaat en Lily er alles aan doet om de plaats van Katherine te kunnen innemen. Waarom? Daarvoor moet je het boek zelf lezen.
Op zich een goed verhaal alleen wordt de opbouw te breed uitgesponnen. Je weet dat er iets gaat gebeuren, maar je wordt te lang aan het lijntje gehouden. Pas op het eind van het verhaal komt er dan plots een totaal onverwachte plot waardoor het verhaal van mij toch nog drie sterren krijgt.

Meer recensies van Filip C