Mooi vervolg

Filip C 12 november 2023
Marianne Hoogstraten noemde het tweede deel uit haar reeks rond de Lady’s van Carnoch Castle “Schotse liefde”.
Ook deze keer draait het hele verhaal rond de zusjes MacBride die nu al een tijdje op het kasteel wonen. De situatie met hun buren MacKinsey is er veel op verbeterd. Davine en Roger zijn steeds vaker in elkaars buurt te vinden. Mary, die in het eerste deel van de reeks transformeerde van dichter van de stroper naar Dale van adel en zusje van Davine en Shona, is nu eigenaar van het kasteel van de MacKinsey’s. Dat heeft haar relatie met Dougal sterk vertroebeld. Welke romantische gebeurtenissen mogen we verwachten? Hoe gaat het met lady Shona in de liefde? En duiken er nog andere personages op waardoor het leven van de zusjes er niet eenvoudiger op wordt?
Ook in dit tweede deel blijft Marianne Hoogstraten haar lezers op een aangename manier meenemen in het leven op de Schotse hoogvlakte. Sommige intriges blijken zeer ver gezocht, maar dat maakt de reeks ook in zekere zin charmant. Geen hoogdravende teksten, geen ingewikkelde structuren, maar eenvoudige en zeer begrijpelijke taal. Het realisme komt weer tot uiting in de personages en de locaties. Deze laatste worden mooi beschreven, aanlokkelijk om zelf eens een tripje naar Schotland te overwegen.

Meer recensies van Filip C