Genadeloos gevaarlijk
“Met mijn favoriete mes snijd ik door het papier. Dwars door de nek van het poppetje. “ –p. 90
Mildred maakt zich al een tijd flinke zorgen om zoon Clemens. Een incident van drie jaar geleden blijft haar maar bij, nu hij zich de laatste tijd steeds meer terug trekt op zijn kamer beginnen de zorgen toe te nemen. Als hij zelfs een bom laat ontploffen in het huis is Mildred er klaar mee. Ze wil strenge regels opstellen voor Clemens. Vader Ernst ziet de ontplofte bom als een uit de hand gelopen experiment en vind dat Mildred zich te veel zorgen maakt. Ondertussen krijgt Lenthe, Clemens tweelingzus een relatie met de twaalf jaar oudere Joshua. Niet lang daarna krijgt Lenthe het gevoel dat ze achtervolgd wordt, en ontvangt ze anonieme dreigbriefjes. Dan verdwijnt er een meisje spoorloos, alle sporen leiden naar Clemens.
Het verhaal is geschreven vanuit de vier gezinsleden, dit vind ik erg origineel en leuk omdat je op deze manier het verhaal vanuit alle gezinsleden beleeft en meemaakt. De personages zijn goed uitgewerkt en hebben allemaal hun eigen donkere randje. Ook vind ik het leuk om te lezen hoe iedereen anders omgaat met de zelfde situatie. Mellink schrijft beeldend en sommige situaties zie je dan ook echt voor je. Ook is Mellink goed in de lezer om de tuin te leiden. In het begin was de spanning hoog en voel je het gevaar, maar naar mate het verhaal vorderde zakte de spanning wat in. Aan het einde van het verhaal kwam de spanning wel een beetje terug. Het verhaal is zo geschreven dat het gemakkelijk te lezen is. Korte hoofdstukken, duidelijk te lezen lettertype en korte maar krachtige zinnen. Het plot was verrassend, maar had verder uitgewerkt mogen worden, het eindigt abrupt waardoor je met veel vragen blijft zitten. Hier ontbreekt voor mij een epiloog.
Ben je opzoek naar een YA-thriller die fijn leest, spanning bevat en een verrassend plot heeft? Dan is Genadeloos zeker wat voor jou!
“Vol afgrijzen kijk ik op haar neer.” -p. 208
“Vol afgrijzen kijk ik op haar neer.” -p. 208