Advertentie


Sirenes, lichtflitsen en een stilte die pijn doet. –P144

Olivia ontvangt nare anonieme dreigberichtjes, sinds ze een pauze ingelast heeft in haar relatie met Roan. Olivia doet aangifte bij de politie. Tot wanhoop van Roan besluit Olivia voor een half jaar naar Parijs te verhuizen. Ze vind een baantje in de Parijse boekenwinkel Shakespeare and Company. Hier raakt ze snel bevriend met de Nederlandse Susan en Lizzy. Ze mag in het huis van haar tante logeren, die een aantal maanden weg is. In het grote donkere huis hoort ze allerlei geluiden. Niet lang nadat ze in Parijs is, ontvangt ze opnieuw de anomie dreigberichten. Als ze op weg naar huis achtervolgt wordt, voelt ze zich niet langer veilig. Is Roan haar gevolgd naar Parijs? Olivia besluit de politie in te schakelen. Als Olivia niet komt opdagen bij een gemaakte afspraak besluit de politie in te grijpen. Maar Olivia is spoorloos. Waar is Olivia, en wat is er met haar gebeurt? Is de politie te laat?

Het verhaal is geschreven vanuit Olivia en vanuit team moordzaken Amsterdam. Tevens komen er fragmenten uit de nachtmerries van Olivia in voor. Het personage van Olivia is goed ontwikkeld en als lezer leef je dan ook met haar mee. Het plot is sterk, spannend en mooi geschreven. Op het einde vallen alle puzzelstukjes samen.

Burgers weet waarover ze praat, ze werkte jarenlang als rechercheur op de afdeling zware criminaliteit. Haar ervaringen vloeien mooi samen met haar schrijftalent. Burgers heeft een prettige, dynamische, vlotte en beeldende schrijfstijl. Burgers vangt je met haar woorden en laat je niet meer los. Als lezer zit je dan ook gevangen in het verhaal.

Deze YA-thriller moet je deze zomer lezen!

Een grauwe stoet trekt voorbij. Op het moment dat ze die ziet aankomen, loopt ze het park in een gaat op een bankje zitten. –P203

Reacties op: Als de wanhoop nabij is.

22
Wanhoop - Eva Burgers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker