Een verhaal vol emotie, mooie citaten en een magische schrijfwijze.
“Dat de dag waarop je ontdekt dat je gelukkig bent, ook de dag is waarop je ontdekt hoe kwetsbaar je bent. ‘’ –p. 47.
Het boek staat vol met zulke mooie citaten, woorden en prachtige omschrijvingen.
Michele is door een auto-ongeluk zijn zicht kwijtgeraakt, waar hij ooit een veelbelovende keeper was, moet hij nu zijn weg vinden met een blindenstok. Michele ziet op zijn eigen, mooie, bijzondere manier. Op een dag ontmoet Michele Nina, in de trein naar school. Het parfum van Nina wijst Michele de weg naar haar, op een dag durven ze elkaar aan te spreken en raken verliefd. Nina is hoogsensitief en sinds het overlijden van haar vader woont ze nog alleen met haar strenge moeder. Op een dag verbreekt Nina al het contact met Michele. Hij is radeloos en blijft achter met een gebroken hart. Terwijl Nina een tattoo laat zetten, raakt ze in gesprek met tatoeëerder, Flo, een excentriek vrouw die de shop bestiert. Tijdens het gesprek merkt Flo dat Nina iets achterhoudt.
De manier van schrijven is heel bijzonder, het verhaal van Michele word geschreven vanuit zijn eigen perspectief en het verhaal begint bij het begin. Waarbij het verhaal van Nina, een gesprek is met Flo en ga je steeds met stapjes terug in de tijd. Dit is heel mooi samengeweven waardoor je op een bijzondere manier het verhaal leest.
Het is zo mooi om in het leven van een blinden jonge jongen gezogen te worden, Galiano laat het je beleven met alle emoties die erbij horen. Het verhaal is zo mooi, poëtisch, luchtig, maar met humor en met een traan geschreven. Waardoor je meerdere malen tijdens het lezen een brok in je keel hebt of er tranen over je wangen lopen, niet alleen dat, soms kun je ook heerlijk lachen. Dit vind ik zo mooi gedaan. Buiten de beleving die je met Michele hebt word je ook flink meegenomen in het leven en de emoties van Nina, zij is zoals ze zelf zegt een Orchideeën kind (hoogsensitief), het is zo bijzonder geschreven, vol emoties, vol diepgang en heel realistisch.
Ook weet Galiano heel goed de “struggles” van beide personages goed neer te zetten, dat hoe positief Michele ook probeert te zijn over zijn blindheid dit ook heel moeilijk is. Ook lees je hoe Nina zich verzet tegen het zijn van een Orchideeën kind en vecht tegen “het gevoelig zijn”. Want hoogsensitief zijn is meer dan “alleen gevoelig zijn” en door dit verhaal krijg je daar in mijn ogen een goed beeld van. Zelf ben ik niet hoogsenstief maar iemand in mijn naaste omgeving wel.
Het enige min punt wat ik had tijdens het lezen van dit boek is, dat er een kleine dip in het verhaal zit, waar je even rustig kabbelt door het boek, en een beetje de “urge” verliest om verder te lezen. Maar zodra je op een bepaald punt komt in het boek, lees je hem in een ruk uit, maakt niet uit hoe laat het is.
PS. Lieve lezers, zorg dat er tissues binnen handbereik zijn, want die heb je nodig. Prachtig boek met meerdere prachtige boodschappen en citaten.
“Dat de wereld zonder hem alleen maar nacht zou zijn” –p. 64.
“Dat de wereld zonder hem alleen maar nacht zou zijn” –p. 64.