Advertentie

Inspecteur en profiler Unai López de Ayala kopzorgen beginnen als er een naakt koppel gevonden wordt in de kathedraal van Vitoria. Het jonge koppel is om het leven gekomen door bijensteken in hun keel. De jonge slachtoffers zijn beide twintig jaar, de moord toont veel overeenkomsten met de reeks moorden twintig jaar geleden. Tasio Ortiz de Zárate werd twintig jaar geleden veroordeeld voor de reeks moorden. Hij staat op het punt de gevangenis te verlaten. Unai beter bekend onder zijn bijnaam Kraken begint het onderzoek met zijn partner Estíbaliz Ruiz de Gauna. Niet veel later wordt er een nieuw naakt koppel dood gevonden in het Casa de Cordón. Als beide slachtoffers vijfentwintig zijn en door bijensteken om het leven gekomen zijn is er geen twijfel meer mogelijk, dit is een vervolg op de moorden van twintig jaar geleden. Maar wie is er verantwoordelijk voor? De eerste moorden van de nieuwe reeks zijn gepleegd als Tasio nog in gevangenschap zit. Het wordt een zoektocht naar daders, motieven, bewijzen in een race tegen de klok.

Vanaf de eerste bladzijde wordt je meegenomen op een historische reis in Victoria. Het verhaal bestaat uit twee verhaal lijnen. Het heden (2016) en 1969. Het verhaal neemt je mee op de ontdekkingsreis en speurtocht van Kraken. De verhaallijn uit 1969 brengt een mooi en pijnlijk verhaal naar boven. Waarbij je de pijn en de emoties kunt voelen. Het laat je soms achter met tranen als het verhaal terug naar 2016 springt. Dit geeft het verhaal vaart, je wilt verder lezen om terug te reizen naar 1969. De beelden schrijfstijl maakt het dat jezelf mee bent met Kraken, je voelt de spanning, de verwarring, de drang naar het vinden van de dader en het streven om de moorden te laten stoppen. Eva weet de belangrijke karakters diepgaand en sterk te beschrijven, ook de menselijke relaties zijn ongeloofwaardig goed uitgewerkt. De Spaanse-Baskische sfeer proef je in elke zin. De beschrijving van enkele typerende gerechten maakt het om te watertanden.

Het slot is bloedstollend en waarlijk ontroerend. Het plot is realistisch, sterk en uitgebreid geschreven. Het bevat alle details die je hoopt dat het heeft en laat je achter met een kloppend hart en traan. Na 486 pagina’s baal je dat het boek uit is. Een troost is dat De silte van de witte stad het eerste deel van een trilogie is. In November 2019 verschijnt het tweede deel: De ritten van het water.

Een absolute aanrader deze zomer. Een spannende, intrigerende reis naar het Spaanse-Baskenland.

Reacties op: Een spannende, intrigerende reis naar het Spaanse-Baskenland.

1650
De stilte van de witte stad - Eva García Sáenz de Urturi
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken