uiting van frustratie?

Petra Holla Petra Holla
18 mrt 2020

Ik ben dol op thrillers en toen mij gevraagd werd dit boek van een recensie te voorzien ging ik daar zeer enthousiast mee akkoord. Het is een voor mij onbekende auteur die ik graag wil leren kennen.
Het begint goed, de proloog is snel en zo anders dan je zou verwachten; dat beloofd was. Het volgende hoofdstuk gaat terug in het verleden, wat er vooraf gebeurd is. Alleen is dit het werkelijke begin, dat voelt raar. Gaande weg dit hoofdstuk komt er zeer grof en denigrerend taalgebruik te voorschijn in het verhaal. Tja de manier waarop is niet echt mijn ding en naarmate ik meer lees, wordt het voor mij irritant en het voegt naar mijn idee niets toe aan het verhaal. Je kan je afvragen of dit taalgebruik nodig is om dit verhaal meer body te geven. Daarbij merk ik ook dat hier en daar dezelfde stukken tekst achter elkaar staan, wat voor de lezer niet prettig is. Gedurende de hoofdstukken merk ik dat er stukjes in zitten die verwijzen naar eerdere delen? Geen idee ik kom niets op internet tegen. Meestal staat voorin het boek welke voorafgaande delen er zijn, dat was hier niet het geval. Ik had begrepen dat het zijn eerste thriller was. Ik besluit het nog even vol te houden. Dan komt er een taalgebruik in hoofdstuk 3 en ben ik er klaar mee. Ik zit mij zoveel te irriteren aan deze woordenschat dat ik besluit af te haken. Helaas dit is geen boek voor mij.

Meer recensies van Petra Holla