Een boek dat de economische migranten een gezicht geeft

Inge68 Inge68
14 mrt 2022

Nisha is een Sri Lankaanse vrouw die wordt tewerkgesteld als huishoudster in een Cypriotisch gezin.
Bij het begin van het boek is Nisha verdwenen. Haar werkgeefster Petra en haar minnaar Yiannis starten eerst los van elkaar en later samen een zoektocht naar Nisha. Via hun verhalen en herinneringen komt de lezer te weten hoe Nisha in Cyprus terecht gekomen is. Haar verhaal is niet uniek, het is het verhaal van talrijke vrouwen, afkomstig uit Azië en Oost-Europa, die als huishoudhulp tewerk gesteld worden op Cyprus.
Ik was me niet bewust van het feit dat er zoveel economische migranten aan de slag waren in bvb. Griekenland. Dit boek vestigde mijn aandacht op hun situatie. Het deed me op zoek gaan naar de waarheid achter het verhaal en was op die manier een echte eye-opener.
Dat was voor mij meteen ook het waardevolste aspect aan het boek. Het verhaal van de zoektocht naar Nisha vond ik op zich te eendimensioneel. Er was maar één verhaallijn zonder plotwendingen en de afloop verrast niet. Vandaar dat het boek bleef steken op drie sterren, wat niet wegneemt dat ik blij ben het gelezen te hebben.

Meer recensies van Inge68