'De kracht van het NU' limited edition
"zeg altijd ja tegen het huidige moment"
"Als je geen pijn meer wilt scheppen voor jezelf en voor anderen? als je niet nog meer wilt toevoegen aan het residu van pijn uit het verleden dat nog in je voortleeft maak dan gewoon geen tijd meer. Of althans niet meer dan nodig is voor de praktische kant van het leven. Hoe houd je op met het maken van tijd? Gewoon door heel diep te beseffen dat het huidige moment alles is wat je ooit zult hebben. Maak van het Nu het belangrijkste aandachtspunt van je leven. Terwijl je vroeger in de tijd verbleef en af en toe een uitstapje maakte naar het Nu, betrek je in plaats daarvan het Nu als je woonplaats en maak je af en toe een uitstapje naar verleden en toekomst als dat nodig is voor de praktische kant van je levenssituatie. Zeg altijd ja tegen het huidige moment."
Een heel krachtig boek over het menselijk verstand en tijd. Over emotie en pijn ín de tijd. Over hoe je tot verlichting komt. Over verlichting, dat onder andere betekend: tijd maken in het nu. Verlichting ervaren kan altijd overal in elke fase op ieder moment. In al die vele kanten en rollen in je leven.
Ik ben een periode heel hongerig geweest naar dit soort boeken. Daarmee is 'de kracht van het nu' voor mij een beetje een - dertien in een dozijn boek - dacht ik. Omdat heel veel me al bekend is, herkenbaar en in progress. Maar toch... Toch wist het me te boeien. Enorm! Want eerlijk is eerlijk het heeft me nieuwe inzichten gegeven en nieuwe inspiratie en sommige hoofdstukken waren zelfs confronterend. Maar, soms ook, was het te veel. Te spiritueel en ging het mijn verstand te boven. Moest ik het wegleggen, overdenken, nog eens lezen. Niet te lang, niet te veel, want laat dat nou precies het gene zijn waarvan Eckhart Tolle zegt: loslaten! En in plaats daarvan: voelen. Zijn.
Dat is niet gemakkelijk. Want we zijn, ik niet uitgezonderd, verslaafd aan denken. Het vraagt oefening en klok-tijd om te komen tot verlichting. los te komen van de ballast die instaat tussen jou en het nu.
Voor dit boek dien je de tijd te nemen. Het is niet iets om in één dag uit te lezen. Het is nogal spiritueel en er wordt nogal eens verwezen naar God en de Bijbel. Maar ook naar Bhuddha en het Taoïsme. Dat moet je liggen... laat dat je er niet van weerhouden het te lezen want het staat vol met praktische, bruikbare inzichten, tips en inspiratie.
Dit prachtig uitgegeven boek, een limited edition. ik mocht het ontvangen en lezen van @ankehermes hartelijk bedank daarvoor !! Een boek voor op mijn nachtkastje.