Een warm dekentje voor de (not so) happy single
Dit boek is als een warm dekentje voor de zoekende (not so) happy single. Vooral het hoofdstuk en persoonlijk verhaal over narcisme was pijnlijk herkenbaar.
Herkenbaar voor zowel de single als mensen in een relatie, dit boek is interessant voor iedereen, ongeacht je relatiestatus. De persoonlijke verhalen bieden troost , laten je af en toe lachen en zijn vaak pijnlijk herkenbaar. De tips en feedback van Ann & Hélène op deze verhalen zetten je alvast op weg om het eens vanuit een ander perspectief te bekijken en aan te pakken, heel leuk.
Dat daarnaast experts als Dirk De Wachter, Mieke Mievis, Jutta Borms en vele anderen hun intrede doen maakt het boek nog interessanter.
Graag geef ik jullie dan ook enkele tips uit het boek mee die mij zijn bijgebleven:
-Vrienden versterken je immuunsysteem, trek er samen op uit, stuur een berichtje of videobel even, lachen en je hart luchten doet wonderen.
-Ruim op. Een opgeruimd huis/veilige haven zorgt voor rust in je hoofd. Gooi elk item dat je doet denken aan een vervelende ex je huis uit en zet een leuk kleurtje op de muur.
-Doe ook een Maria Kondo-rondje door je vriendenkring, kwaliteit over kwantiteit.
-Beweeg!
-Eentje uit eigen ervaring: stop met zoeken. En stop met jagen op mensen die niet gevangen willen worden.
Ik maak deze review ook graag wat persoonlijker door een inkijkje te geven in mijn eigen ervaring. Zelf was ik tot 2 jaar geleden een (not so) happy single. Mijn relatie liep een dikke 5 jaar geleden op de klippen enkele dagen voor Kerst en ik kan je verzekeren van silent nights was er geen sprake: denk crying ugly - all day, every day. Ik herpakte me na een tijdje en kocht alleen mijn eerste stek. Een aanrader: ga een tijdje alleen wonen, tenslotte is de relatie met jezelf de allerbelangrijkste. Deze 3 jaren alleen in mijn eigen stek hebben me volledig tot rust gebracht en sterker gemaakt. Ook beleefde ik er heel erg mooie tijden met vriendinnen en je raad het al, ik kwam de liefde opnieuw tegen wanneer ik er absoluut niet meer naar zocht.