Begint interessant, eindigt teleurstellend
2 sterren
Interessant onderwerp, maar er had veel meer gehaald kunnen worden uit dit verhaal.
Ik vond Maya wel goed beschreven, een echte puber en de ik-stijl van het boek hielp daar ook aan mij. Omkoperij met een kat, terwijl ze die vent daarvoor nog haatte, zeer effectief,
De moeder van Maya, kan ik me dood aan ergeren. Hoe egoïstisch kan je zijn... of die man nou veranderd is of niet, zo iemand laat je niet bij je dochter in huis wonen en je gaat al zeker niemand dwingen om met hem om te gaan en doen alsof het heel normaal is om je zo te gedragen. Ik snap waar het idee vandaan komt en het gebeurt vast vaker zo. Mensen die in zo'n situatie verliefd worden verliezen alle vorm van realiteit en dat werd in dit boek wel even extra extra extra benadrukt.
Maar ik vind dat er veel meer tijd en aandacht besteed had mogen worden aan dit verhaal. Veel meer detail. Veel meer karakter opbouw. Veel meer tijd voor het einde was ook wel fijn geweest. Het was abrupt voorbij en het ging voor mijn gevoel echt nergens meer over, alsof het hele stuk vanaf thuiskomen er niet meer goen deed en we dus de halve familie maar afslachten en verwond achterlaten. Er zit totaal geen logica in wat dit verhaal echt duidelijk wil maken.
Ik begon heel enthousiast en eindigde zeer teleurgesteld. Ik ben zegmaar blij dat ik niet meer dan 1 avond nodig had om dit boek uit te lezen. En ik ben ook blij dat ik het boek weer lekker terug kan brengen naar de bieb.
Wat me achteraf ook opvalt is dat de reviews op Hebban compleet het tegenovergestelde zijn van die op Goodreads... geeft mij een hoop vraagtekens...