"Het water kookte. Wild bruiste het in de waterkoker, alsof het woest was dat het er niet uit kon."
Ik wil alvast zeggen dat ik het E-book heb gelezen en dat de ervaring dus wat kan verschillen met het fysieke exemplaar. Ik kreeg het E-book van Roselynd zelf omdat ik hem vorig jaar zou lezen, maar het is me door meerdere gebeurtenissen niet gelukt. Gelukkig lazen we het boek ook met de samenlezenwe-club en dus kon ik er verzekerd van zijn dat hij aan de beurt zou komen. Na het eerst lezen van 'Zonder menselijkheid vaart niemand wel' was ik ontzettend nieuwsgierig en wilde ik heel graag verder lezen.
De schrijfstijl van Roselynd sprak me heel erg aan. Ik ben niet zo gewend om Cozy Urbans te lezen dus voor mij was dit genre eigenlijk helemaal nieuw, behalve dan dat ik qua het genre Fantasy wel enige ervaring heb. Deel 0,5, om het zo maar even te noemen, was voor mij origineel, interessant en een perfect opwarmertje voor het echte boek. Ik had dan ook vrij hoge verwachtingen. In 'Zonder menselijkheid vaart niemand wel' leer je al enige karakters kennen die je in 'Zonnebloemen en weerwolven' ook weer terug ziet komen. De criminelen zijn hetzelfde, de weerwolf is nu een hoofdpersoon en ook andere karakters komen terug in dit verhaal.
Je leest her verhaal vanuit Tim (De weerwolf) en Nicole (Een nogal zweverige vrouw met een rugzakje) in de derde persoonsvorm. Deze twee personages kennen elkaar niet, maar komen op een bijzondere wijze toch met elkaar in aanraking. Twee bijzondere tegenpolen die samen een een strijd aan moeten gaan en hun weg moeten vinden in een leven en samenleving waarin ze eigenlijk niet thuishoren. Ik vond het heerlijk hoe Nicole en Tim zo recht tegenover elkaar staan en het elkaar soms zo moeilijk maken, maar tegelijkertijd zoveel raakvlakken hebben en meer op elkaar lijken dan ze zelf denken. Qua personages zat het bij mij dus helemaal goed.
"Misschien zat ze er niet ver naast en had hij inderdaad wel een soort van rouw. Om zijn Espressomachine."
Qua verhaal ga ik eerlijk toegeven dat het voor mij nog wat te wensen overliet. Ik weet dat het een cozy verhaal is, maar met het duistere vleugje verwachtte ik toch wel een bepaalde spanning en ookal was die er wel in het verhaal, ik kon hem zelf niet voelen. Daar kwam bij dat sommige gebeurtenissen erg kort door de bocht waren en dat het soms zo snel ging dat ik soms niet wist wat ik ervan moest vinden en ook de geloofwaardigheidsgraad soms heel laag vond (En ja, ik ben me ervan bewust dat het Fantasy is en dus sowieso niet echt kan zijn).
wat ik erg leuk vond was dat moord, criminaliteit, Nederland en fantasie samenkwamen in één verhaal. Dat zie je niet erg vaak gebeuren en het feit blijft dat de boeken van Roselynd Randolph lekker doorlezen en smaken naar meer.
Ik vond 'Zonnebloemen en weerwolven' iets minder leuk en pakkend dan 'Zonder menselijkheid vaart niemand wel', voornamelijk omdat ik het net iets minder origineel vond qua verhaal en gebeurtenissen. Maar ook omdat ik in het ene boek wist dat het een voorbereiding leek op het andere boek, terwijl ik nu na het lezen alsnog met heel veel vragen zit en voor mijn gevoel het verhaal nog niet kan afsluiten. Ik kan best wel opschieten met open eindes, tot op een bepaalde hoogte. Als ik na 2 boeken nog op dezelfde antwoorden zit te wachten, dan werkt het wat frustrerend.
Voor mensen die Cozy Urban lezen is dit echt wel een aanrader, maar lees dan ook deel 0.5 en wees je ervan bewust dat het einde van het verhaal alleen maar een opening is naar het volgende deel en dat je voor al je antwoorden dus wel de hele serie moet gaan lezen. Ik wacht in ieder geval met smart op het volgende deel in deze serie en ben heel benieuwd naar wat er nog komen gaat.
Ik geef 'Zonnebloemen en weerwolven' 3,25 sterren!
~ Live Your Life Reading
Ik geef 'Zonnebloemen en weerwolven' 3,25 sterren!
~ Live Your Life Reading