Advertentie
    Lizzie Hebban Team

Samen een boek lezen met dochterlief is altijd fijn. Deze keer lazen wij samen Levy en het witte wonderdoosje die geschreven is door Lara Reims.
Lara Reims schrijft haar boeken met uitzicht op Parijs, waar ze tien jaar geleden vanuit Amsterdam naartoe verhuisde. Ze is gefascineerd door razende snelle ontwikkeling van technologie, dat vind je ook in haar boeken terug.

Levy is bijna twaalf jaar. Op een dag vind ze onderweg naar school een wit doosje. Door het vinden van het doosje gebeuren er opeens allemaal vreemde dingen, maar wel spannende dingen die voor een aangename afleiding zorgen voor haar problemen op school en de scheiding van haar ouders.
Samen met Robin gaat ze op onderzoek uit om te ontdekken wat er zich eigenlijk in het doosje bevind. Wat een heel avontuur met zich mee brengt.

Levy en het witte wonderdoosje is een vlot geschreven jeugdboek, die actuele thema’s bevat. Zo is het hoofdthema in dit boek pesten, die zo ver gaat dat Levy er door zelf in het ziekenhuis beland.

Gedurende het verhaal leren we Levy kennen en hoe stoer ze eigenlijk wel is, hoe ze omgaat met de Pesters en hoe ze denkt dat de scheiding van haar ouders eigenlijk haar schuld is. Tranen wil ze niet laten zien, want ze immers geen baby meer.
Haar ouders zien wel dat er iets mis is met haar, maar zijn teveel met hun eigen problemen bezig, dat ze er niet dieper op ingaan. Is dat kinderverwaarlozing? Nee Reims heeft hier mooi mee weer, hoe het tegenwoordig in een gezin aan toe gaat.
Ik denk dat we ons als ouder er wel eens allemaal schuldig aanmaken dat we te weinig tijd hebben voor onze kinderen, door een drukke carrière, die vergadering die toch weer voorrang krijgt.

Reims is er in geslaagd om met Levy en het wonderdoosje een herkenbaar jeugdboek neer te zetten, met de moderne problemen van een gezin en pesten, maar ook heeft ze er een leuke extra aan toegevoegd met het witte doosje en het geheim dat hier rond moet ontrafelt worden en hoe alles goed komt als je er maar zelf in gelooft en als er iemand is die in je gelooft.
Als ouder vond ik het zelf een aangrijpend boek, het boek heeft zeker ook een diepe indruk na gelaten op mijn dochter. Zelf is ze helemaal tegen pesten, dus het verhaal van Levy heeft haar zeker aangrepen.

Wij raden dit boek zeker aan, is een boek waar kinderen en ouders van kunnen leren. Maar niemand is perfect iedereen maakt fouten, ook dit heeft het boek weer.
Stiekem hopen we ook op nog
avontuurlijk verhaal van Levy en Robin.
*Met dank aan thrillerlezers.

Reacties op: Pesten is niet oke

27
Levy en het witte wonderdoosje - Lara Reims
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners