Het aangrijpenste verhaal tot nu toe

Lizzie Lizzie
28 mrt 2020

Zon is het zesde deel in de populaire reeks van de zeven zussen. Ieder boek brengt het verhaal van een andere zus. In dit deel is het de beurt aan Electra.

Electra was de zus waar we het minst hoogte van kregen in de vorige boeken, ze kwam heel arrogant en bitcherig over. Ik keek er dan ook wel naar uit om haar beter te leren kennen. Het boek speelt zich voornamelijk af in New York en heeft ons een duidelijk kijk op Electra en wie ze is, we wisten al dat ze een supermodel was maar daar bleef het dan ook bij. Nu krijgen we een goede kijk op wie Electra is, iedere zus maakt een soort van evolutie door in haar verhaal, maar ik denk dat Electra de grootste van allemaal doormaakt. Het verhaal rond Electra is anders of de vorige, het was in het begin zelf even wennen, maar eens we verder gaan en haar leren kennen en zoals we gewoon zijn in ieder boek, we duiken in het verleden is het echt een prachtig verhaal.

Het verleden brengt ons in de boek weer naar een ander deeltje in de wereld namelijk Afrika, wat een mooi verhaal is het verhaal van Cecily die in New York is opgegroeid maar met haar peettante in 1938 naar Afrika verhuist. De personages in Afrika worden ook de Happy Valley genoemd en zijn heel uitgesproken en echte feestvierders, iets waar Cecily zich in eerste instantie niet zo thuis voelt, maar leert Katherine kennen en wordt goed met haar bevriend en ze vindt er de liefde. Ze trouwt met Bill Forsyth een man die anders is of de Happy Valley mannen, maar die om de een of andere manier indruk heeft gemaakt op haar.

Het verhaal van Cecily vond ik een van de mooiste liefdesverhalen die ik al gelezen heb. Het heeft mij echt ontroerd, Lucinda Riley haalt met het verhaal van Cecily ook een heel belangrijk thema aan die dit jaar ook al volop in het nieuws is geweest namelijk het gevecht die zwarte mensen hebben moeten doorstaan om erkend te worden, om te kunnen gaan studeren, ook Martin Luther King speelt een kleine rol in dit verhaal. Maar als we kijken naar de wereld vandaag, zijn er bepaalde dingen nog steeds niet veranderd, waar anderen zoveel jaren geleden al voor gevochten hebben, ik vond het ook een zeer inspirerend verhaal.
Zoals hierboven vermeld vond ik het boek anders of de andere zussen maar ik heb er zeker niet minder van genoten, het is het verhaal van de reeks die mij tot nu toe het meest ontroerd heeft.
Het heeft mij ook heel nieuwsgierig achtergelaten naar het zevende boek, zo benieuwd want dat laatste hoofdstuk in zon heeft mijn hersenen aan het werk gezet en het wordt nog lang wachten op het vervolg.

Meer recensies van Lizzie