Opnieuw een schot in de roos
Sterre Carron is een vlaamse schrijfster. Ze heeft tropische geneeskunde aan het instituut voor
Tropische Geneeskunde te Antwerpen gestudeerd. Zij werkte gedurende enkele jaren in Rwanda en
Zaïre voor Artsen zonder grenzen. De auteur heeft belangstelling voor forensische geneeskunde en is
gespecialiseerd in oosterse spiritualiteit. Voor het schrijven van haar debuutthriller Mara van de Rani
Diaz thrillerreeks woonde zij twee autopsies bij. Tot nooit meer is de 16de Rani Diaz thriller en de
eerste die een Nederlandse naam kreeg.
Zaira zit in bad wanneer ze het geluid van brekend glas hoort. Ze ontdekt een vreselijk geheim over
haar vriend, waardoor haar luxeleven abrupt stopt en ze op de vlucht slaat.
Rani Diaz, krijgt een onrustwekkende oproep. Aan de rand van een bos is er een zwaar verminkt
slachtoffer gevonden. Ze is met haar team nog maar begonnen aan de zaak wanneer er al een
volgende moordpartij voordoet. Rani zet samen met haar team alles op alles om de zaak te kunnen
oplossen, maar ze kunnen niet verhinderen dat er een reeks aan misdaden hun team overspoelt, stap
voor stap komen ze dichter bij het ontmaskeren van de dader. Dan gebeurt er plots iets waardoor er
een race tegen de klok plaats vind.
Tot nooit meer heeft de personages en gebeurtenissen in het boek goed weer, waardoor je je als
lezer een lid van het team van Rani voelt en ga je meespeuren om de puzzel op te lossen.
De hoofdstukken zijn kort en we lezen afwisselend vanuit Rani en Zaira. Hierdoor leren we de
motieven van Zaira beter kennen en waarom ze bepaalde keuzes maakt, ook krijgen we zo een
duidelijker beeld van hoe de puzzel precies in elkaar zit.
Carron haalt met tot nooit meer een zeer actueel thema aan, namelijk drugstrafiek in de haven van
Antwerpen, dat is de rode draad doorgeen het verhaal. We krijgen ook opnieuw een mooi kijk in het
privéleven van Rani waardoor je opnieuw het gevoel krijgt dat je alles als lezer van dichtbij
meemaakt. Waardoor je bij bepaalde zaken die Rani doet je neus ophaalt en bij de andere aan de
zijkant staat te supporteren. Carron heeft op de juiste momenten net dat beetje extra informatie over de vorige boeken, waardoor het niet erg is wanneer je de vorige delen niet gelezen hebt. Om
het hele verhaal en leven van Rani en haar team te kennen is het wel aangeraden de vorige delen
gelezen te hebben, maar het is geen must.
Tot nooit meer is vlot geschreven en houdt de lezer van de eerste letter tot de laatste letter vast, het
boek heeft je in zijn greep en laat je maar een paar dagen na het lezen los.
Ik kijk al uit naar het volgende deel om opnieuw met Rani te gaan speuren.