Marieke Scheers Hebban Recensent

Sergio Vyent (1970) werd een bekende Nederlander door zijn rol in het tv-programma “First dates”. Hij was de maître van het restaurant waar diverse mensen voor een blinddate kwamen eten. Deze sympathieke man had mooie citaten paraat over de liefde en schreef er vervolgens een boek over.

De liefde, iedereen heeft er mee te maken. Bij liefde denk je al snel aan verliefd zijn en liefde voor je familie. Maar dat liefde veel meer facetten heeft, laat Sergio zien in dit boek. In vierentwintig hoofdstukken beschrijft hij de liefde voor de eerste liefde, familie en dieren, maar ook muziek, kunst en zelfs littekens komen voorbij. Daarmee laat hij zien dat liefde overal aanwezig en heel breed is.

De hoofdstukken beginnen met een verhaal van Sergio. Hij legt uit wat de liefde betekent voor bijvoorbeeld mens, dier of dingen en vertelt over gebeurtenissen in zijn leven. Hij vertelt openhartig over zijn eerste liefde, zijn vriendinnen en zijn kinderen, maar ook over zijn jeugd en hoe hij opgroeide en welke keuzes hij daarbij maakte. Het gaat nergens heel diep, maar het is leuk om te lezen en het typeert deze man.

Elk hoofdstuk wordt vergezeld door citaten die gaan over liefde. John Lennon, Steve Jobs, Jennifer Anniston, Michael Jackson, het zijn slechts enkele grote namen die zijn te vinden in dit boek. Soms lijken de citaten verhaspeld. Of dat komt door de layout van de pdf is niet duidelijk, maar ze zijn soms onbegrijpelijk:

“Als een relatie niet betekent dat niet Het belangrijkste is ruimte geeft om te elkaar groeit, hoe ook, moet je doen voor eeuwig duurt, direct een mislukking, dat je een ander de groeien. En als je uit hartverscheurend wat nodig is voor die groei” Helena Bonham Carter

Gelukkig zijn de meeste citaten wel goed en zorgen voor een prettige aanvulling op de verhalen van Sergio.

"Als iedereen vrede eiste in plaats van een tweede televisie, dan zou er vrede zijn". John Lennon

Elk hoofdstuk eindigt met een lijstje. Zo sluit een hoofdstuk af met een vijftal filmtitels, met korte omschrijving waarom hij deze heeft gekozen, of een rijtje muzieknummers of algemene opmerkingen waar je wat mee kunt als mens. Het zorgt voor een fijne afsluiting van een hoofdstuk en levert tips op om te kijken, te luisteren of te doen. Achterin het boek is een link te vinden naar een playlist en daar worden is ook een overzicht met de oorsprong van de citaten.

Liefde volgens Sergio is een prettig en optimistisch boek, dat niet achter elkaar gelezen hoeft te worden. Leuker is om elke dat een stukje te lezen, of om erin te bladeren en enkele citaten te lezen. Het is een naslagwerk, of een koffietafel boek, een kado om te geven aan een ander of aan jezelf. Net als de lach op het gezicht van deze Sergio Vyent wanneer hij zijn gasten begroet in zijn restaurant, sluit je als lezer dit boek ook af met een grote lach.

Reacties op: Een prettig en optimistisch boek

13
De liefde volgens Sergio - Sergio Vyent
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners