Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Katherine Ross is hoofdredacteur bij het tijdschrift Leadership dat zijn beste tijd heeft gehad. Met de overname en dus een nieuw bestuur moet Katherine bewijzen dat ze nog steeds geschikt is voor haar baan. Maar ze zit niet lekker in haar vel, ze is er al een tijd tussenuit geweest met een depressie en nu wordt zo ook nog gemanipuleerd en tegengewerkt door een nieuwe stagiair Lily. Zij is het nichtje van Gemma, de nieuwe eigenaar en kan doen wat ze wil. Haar jonge uiterlijk en haar talent tot manipulatie zorgen ervoor dat ze alles voor elkaar krijgt en wurmt zit naar boven in de hiërarchie met als doel het wegwerken en kapot maken van Katherine. Wat volgt is een kat en muis spel, waarbij de personages elkaar afstoten en aantrekken. Daarbij doorziet Katherine Lily vrijwel direct, maar lijkt ook door haar gehypnotiseerd en haar acties om Lily te ontmaskeren lopen op niets uit.

In de hoofdstukken komen afwisselend Katherine en Lily aan het woord. Katherine beschrijft haar verhaal als in een brief aan Lily gericht. Lilly beschrijft haar dagen in een dagboek. Zo krijgen we als lezer beide zijden van de gebeurtenissen te zien. Maar vooral de beschouwingen van Katherine zijn behoorlijke lappen tekst en het is zeker in het begin nogal langdradig. Ook wordt pas laat duidelijk waar het naar toe gaat. Beide personages zijn onsympathiek en dat maakt ook dat het lezen niet wil vlotten. Wegleggen van het boek gaat makkelijk, het opnieuw oppakken kost meer moeite.

Halverwege het boek begint de schrijfstijl te wennen en leest het beter, maar het trage verloop van het verhaal blijft. Er vloeit erg veel drank en de keuzes die gemaakt worden zijn af en toe vreemd. De geloofwaardigheid van het verhaal laat ook flink te wensen over. De wijze waarop Lily zich binnen het bedrijf laat gelden is niet reëel en veel van de gebeurtenissen zijn dat ook niet. Het zorgt voor grote ergernis tijdens het lezen die niet meer weggaat. Het is daardoor een worsteling om door het boek te komen. De verwachte spanning blijft uit en hoewel het einde nog een beetje verrassing met zich mee brengt is ook daar de geloofwaardigheid ver van realistisch.

De Stagiair is een boek vol verwachtingen die helaas niet worden waargemaakt. Met onwerkelijke personages, vreemde onlogische gebeurtenissen en het ontbreken van spanning krijgt het boek helaas een onvoldoende.

Reacties op: Maakt verwachtingen niet waar

80
De stagiair - Helen Monks Takhar
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners