Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Elisabeth van Driel (1963) is selfpubber en debuteert met het bijzondere boek Onderweg naar jou. Het boek vertelt het verhaal van hoofdpersoon Kim, maar het heeft veel autobiografische elementen.

Onderweg naar jou is een boek dat is opgedeeld in losse verhalen (hoofdstukken) die samen het leven van Kim (en Celine) beschrijven. De volgorde is niet geheel chronologisch, waardoor het in het begin voor de lezer even aftasten is hoe het in elkaar zit. Het begint met een proloog die in het heden speelt, daarna gaat het terug naar de tijd dat Kim zwanger is. Het is dan december en tijdens het familie sinterklaasfeest beginnen de weeën. Ze bevalt in het ziekenhuis en mag daarna al snel weer naar huis. In het kraambed beginnen haar gedachten terug te gaan naar haar jeugd, haar opgroeien en het ontdekken van haar eigen identiteit. In de verhalen die gaan over vroeger lezen we mee hoe Kim de liefde ontdekt, die zoals blijkt ook heel anders kan zijn. Ook haar liefde voor Indonesië, waar ze ook naartoe gaat op reis, wordt hier beschreven. Gedurende de verhalen blijkt dat Kim een grote kinderwens heeft en dat het niet zo vanzelfsprekend is om zwanger te raken.

Het boek breekt een lans voor diversiteit, want naast een zoektocht naar liefde komt ook transitie aan bod, maar dat is geen thema dat overheerst, het is een onderdeel van het leven van Kim en Celine. Waar het veel meer om draait is het vinden van een eigen weg en het maken van keuzes, die vaak niet eenvoudig zijn door de invloed van buitenaf. Iedereen vind er wel iets van, maar uiteindelijk is het Kim haar eigen leven waar ze voor moet kiezen.

Het boek leest erg prettig, de schrijfster heeft een toegankelijke en open wijze van schrijven. Door de afgeronde hoofdstukken kan er makkelijk worden gepauzeerd om later weer verder te lezen. De toevoeging van QR codes onderaan enkele pagina’s die verwijzen naar in de tekst genoemde muziekfragmenten is uiterst origineel en een welkome toevoeging. Achterin is de complete lijst opgenomen, met opnieuw een QR code voor de Spotify afspeellijst.

Onderweg naar jou is een mooi boek over het maken van keuzes, diversiteit, opgroeien en het vinden van een eigen identiteit. In de vorm van korte verhalen komen deze thema’s goed tot zijn recht , vormen een geheel en is zo een heel fijn boek om te lezen.

Reacties op: Keuzes, diversiteit, opgroeien en het vinden van een eigen identiteit

12
Onderweg naar jou - Elizabeth van Driel
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,95
E-book prijsvergelijker