Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Het boek voor de meisjes begint met een beklemmende proloog, een chat tussen een jong meisje en een vreemde die haar vreemd verzoeken doet. Daarna gaat het verhaal beginnen.

De eerste verhaallijn is van Kim en Karel. Karel zit in de onderwereld, maar is bereid te getuigen tegen een kopstuk. Ze komen beide in een getuigen beschermingsprogramma, maar als er een lek blijkt te zijn, zijn ze hun leven niet meer veilig.

De tweede verhaallijn is de meest uitgebreide. Het gaat over de familie Vermeer. Op het eerste gezicht een fijne nette familie, maar niets is minder waar. Er is een verleden dat het licht niet kan zien, iets wat zorgvuldig is weggestopt, maar langzaam weer de kop opsteekt en dan niet meer genegeerd kan worden. Het is een nieuwe zwangerschap die alles in gang zet en een klein meisje dat haar opa in vertrouwen neemt en zo zijn leven overhoop haalt.

Rechercheur Nina Hansen heeft haar handen vol aan het veilig houden van Kim en Karel, maar als er dan een poging tot liquidatie plaatsvindt op een dubbelganger, moet ze uitzoeken in hoeverre dat toeval is, want daar gelooft ze niet in.

Een complexe zaak, waarin huurmoordernaars en kinderporno als rode lijn door het boek lopen, naast een familie met een groot geheim verleden. De opbouw van het verhaal zit goed in elkaar, met kleine delen informatie wordt een groot probleem uitgewerkt en uiteindelijk op een originele wijze opgelost. Het is voor de meisjes, niet alleen de meisjes uit het boek, maar voor alle meisjes.

Als luisterboek, voorgelezen door Miryanna van Reeden is het goed te volgen. Ze heeft de juiste intonatie en stemkleur en zorgt dat het boek goed tot zijn recht komt. Geen lange zinnen en korte hoofdstukken zorgen voor een vlot lopend verhaal dat constant blijft boeien door perspectiefwisselingen en nieuwe stukjes informatie.

Geen bloedspannende thriller, maar wel een waar de onderliggende spanning langzaam opborrelt om tot een verrassend einde te komen.


Reacties op: Langzaam opborrelende onderliggende spanning

131
Voor de meisjes - Heleen van der Kemp
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker