The idea of you
Wanneer de 39-jarige Solène Marchard haar 12-jarige dochter Isabelle en diens vriendinnen naar een meet en greet begeleidt van de populairste boyband van het moment, had ze nooit kunnen verwachten dat het oog van de sexy frontman van deze band op haar zou vallen.
In eerste instantie is er wat onschuldig heen en weer geflirt en gaat ze niet in op zijn avances en smeekbeden, hij is immers 20 jaar jonger dan haar. Maar als Hays haar toch kan overhalen om met hem te gaan lunchen, blijkt het voor Solène moeilijk om hem te blijven weerstaan.
Ze ontmoeten elkaar nadien op regelmatige basis op plaatsen waar de band moet optreden of werken. Solène & Hayes doen er alles aan om hun relatie geheim te houden. Welke gevolgen gaat het immers voor hun beiden hebben als de buitenwereld op de hoogte is van hun relatie, zeker door het enorme leeftijdsverschil?
“The idea of you” werd geschreven door de Amerikaanse? Schrijfster en actrice Robinne Lee. Voor het hoofdpersonages Hayes werd de schrijfster geïnspireerd door het bekijken van YouTube video’s van Harry Styles en zijn band One Direction. Dit ben ik pas na het lezen van het boek te weten gekomen.
“I made [Hayes] into my dream guy like Prince Harry, meets Harry [Styles].”
Sinds kort staat ook de verfilming van dit boek op Prime.
Wat heb ik genoten van dit boek, de hoofdpersonages en de ontwikkeling van hun onverwachte relatie. Initieel dacht ik dat ik mij ging storen aan het enorme leeftijdsverschil maar ik heb er totaal geen problemen mee gehad. Hayes kwam heel volwassen en betrouwbaar over voor zijn leeftijd. Je vergat bijna dat er zo’n groot leeftijdsverschil was.
Mannen die een relatie hebben met een veel jongere vrouw worden sowieso minder snel veroordeeld in de maatschappij dan in de omgekeerde situatie en dat is een punt dat de schrijfster volgens mij heeft willen aanhalen en bespreekbaar maken.
Het boek doet je ook beseffen dat beroemdheden niet altijd in een droomwereld leven zoals sommigen denken maar dat ze vaak een druk programma hebben waar ze amper tijd hebben voor zichzelf. Regelmatig worden zij en hun familie geconfronteerd worden met cyberpesten en internettrollen waarvoor je een dikke huid nodig hebt om dit van je af te kunnen zetten.
Ik vond dat de onmogelijk liefdesrelatie tussen Hayes & Solène realistisch aanvoelde. Zoals bij elke relatie kende hun liefdesparcours de nodige bulten en onzekerheden.
Bij Solène zijn het vooral de zorgen rond hun grote leeftijdsverschil, het feit dat ze in verschillende fases van hun leven zitten en de invloed die deze relatie zal hebben op haar dochter.
De kritiek die er op het boek is o.a. over het feit dat de schrijfster veel in herhaling valt, kan ik begrijpen maar voor mij kwam dit absoluut niet storend over.
Ik zat vanaf de 1ste pagina’s gekluisterd aan het boek. Robinne Lee weet je door haar schrijfstijl en taalgebruik mee te slepen in dit intense liefdesverhaal en neemt je als lezer mee door een scala van emoties.