Sterk debuut!
4-4,5
In Niets gezien maak je kennis met Caro. Ze heeft zich gesetteld in een klein dorp in Zeeland om te zien of er een boek zit in een geschiedenis: op een stormachtige nacht werd er een vondeling gevonden in een mandje in het koude water van de haven. Wie was dit? Waarom lag hij daar? Wat was het doel van de moeder? Wie was de moeder?
In haar zoektocht blijkt Caro echter al snel op te vallen bij zowel de vriendelijke als de minder veilige mensen in de gemeenschap. Ze ontvangt aanwijzingen in een vanilla envelop, maar krijgt ook minder fijne geschenken.
Als lezer word je goed op het puntje van je stoel gehouden. De hoofdstukken zijn kort en de vaart zit goed in het verhaal. In het begin vond ik soms nog dat een bepaald zijverhaal net een beetje vaak terugkwam, maar laten we het erop houden dat alles zo zijn reden heeft in dit boek.
Het is het debuut van de auteur, maar ze toont zich nu al een meesteres in het laten vallen van steeds kleine aanwijzingen en het kundig in elkaar vervlechten van het verhaal. Iedere keer dat je denkt het te hebben, schopt ze het weer onderuit. Zelfs in de epiloog weet ze dat nog een keer te doen. Erg goed gedaan! Ik kijk uit naar meer werk van haar.