Advertentie

Alice, een Engelse, wordt verliefd op een Amerikaan en volgt hem naar een klein stadje in Kentucky. Het wordt niet het leven dat ze verwacht had. Ze verveelt zich ongelooflijk en haar echtgenoot ziet haar amper staan. Tot ze een groepje meiden ontmoet die de paardenbibliotheek vormen. Ze rijden te paard naar de meest afgelegen huizen om er boeken uit te lenen aan mensen die anders nooit een boek te zien zouden krijgen. Alices schoonvader is er echter op uit om de paardenbibliotheek te stoppen en wanneer er een lijk gevonden wordt, lijkt hij het ideale excuus gevonden te hebben om dat voor elkaar te krijgen.

Wat een prachtig verhaal! Vanaf het midden van het boek was er geen mogelijkheid meer om het opzij te leggen. Ik kon echt niet meer stoppen.

Je wordt helemaal meegezogen in de problemen van een klein plattelands stadje, de mentaliteit en de harde weersomstandigheden. Je leeft intens mee met alle personages: Sophia, een zwarte vrouw die eigenlijk niet in een blanke bibliotheek mag werken, Izzy die met haar handicap en beschermde opvoeding zich los weet te breken en zich omvormt tot een sterke vrouw, Margery, een eigenzinnige onafhankelijke vrouw die blijft vechten voor waar ze in gelooft en Beth, met haar grappige persoonlijkheid. En dan vooral Alice, die zich vrij weet te vechten uit haar gevangenschap.

Stuk voor stuk vrouwen die het op allerlei gebieden moeilijk hebben in tijden en op een plaats waar vrouwen niks te zeggen hebben en zich moeten houden aan allerlei onzinnige regeltjes en gedragingen.

Ik geef grif toe, ik heb een paar keer gehuild van verdriet en ontroering. Hartverwarmende scenes die me hoop gaven dat er toch nog veel goeds in mensen schuilt en trieste scenes die me deden vloeken van frustratie.

Gegarandeerd dat iedereen die dit boek leest intens zal meeleven en hun ogen niet droog zullen kunnen houden.

Een zeer sterke aanrader.

Reacties op: Hartverwarmend en spannend

204
De sterrengever - Jojo Moyes
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker