Geboeid gelezen
De titel van dit boek sprak me gewoon aan. Normaal ben ik minder voor BDSM en toestanden, maar de titel maakte me dus nieuwsgierig. Toch, ik was eerst een klein beetje terughoudend, omdat ik al een paar keer boeken onder de noemer erotiek opzij had gegooid, omdat het in mijn ogen smakeloze porno werd.
Toen ik de schrijfster in een Facebookgroep als schrijfster van de week zag aantreden, trok het me over de streep en laadde ik het boek op mijn e-reader. Ik heb het na wat omwegen eindelijk gelezen en geef toe: het expliciet en ik snap dat het niet voor iedereen weggelegd zal zijn, maar het is vooral respectvol gebracht.
Het boek kan je omschrijven als een raamvertelling van belevenissen in een kasteel dat omgevormd is tot een BDSM club door een koppel dat elkaar in het eerste verhaal leert kennen. Ze zijn weg van de levensstijl en willen dat op een verantwoorde manier met anderen delen.
Zo leren we in andere verhalen leden van de club en hun intieme leven beter kennen.
Nee, ik heb geen zin om naar de club te gaan, maar het schetst wel een mooi beeld van intieme menselijkheid.
Dus: ik raad dit boek aan voor iedereen die open-minded over het thema met de nodige smut wil wegdromen, maar voor wie enkel van een kusje achter het gordijn houdt, zou ik het niet aanraden.