Het einde?
Ik geef toe dat ik dit boek door omstandigheden met tussenpauzes heb moeten lezen. Misschien was het ook wel omdat ik niet echt wilde dat het zou eindigen.
Het is het slot van de serie, maar mijn eerlijke mening is dat er mogelijk toch nog een vervolg mogelijk is; Niet alle vragen zijn opgelost en dat geeft me nog een beetje hoop..
Alle puzzelstukken vielen in elkaar, maar ik heb er wel van genoten. We weten nu hoe het met alle personages vergaat, maar zoals ik al zei: ik vond het einde wel redelijk open met nog steeds kans op meer.
Mijn mening over de lotgevallen van Roan Storm is dat deze schrijfster wel gegroeid is in de serie. Het eerste boek kwam bij mij over als een goed verhaal, maar ik moest wat aan de stijl wennen. Mijn gevoel was dat de schijfster teveel haar best wilde doen en het zo goed wilde doen, dat het me soms oververwerkt leek. Het tweede deel las wel heel ontspannend en had met meteen mee.
Dit deel heeft dan weer een heel andere sfeer. Ik vond het vlot weglezen, al deed ik wegens omstandigheden in delen. Je komt er echt in. Ik vond vooral de uitwerking van Baba leuk. In de vorige delen viel ze me al op, hier kreeg ze in mijn ogen het podium dat ze verdiende.
Ik kan dit boek enkel aanraden. Het heeft een andere spanningsboog dan de vorige delen, maar ik heb er enorm van genoten.