Sons Of Anarchy in de hel
Ik wilde eens een boek van een mij onbekende auteur lezen. Via een Facebookgroep kreeg ik deze auteur aanbevolen. Dit is een stand alone in haar universum, waardoor ik besloten heb daarmee te beginnen.
Waarom koos ik dit boek? Wel, misschien een teken van herkenning. Wie mijn interesses en oeuvre kent, weet dat ik zeker getriggerd ga worden als het occult is en er bikers bij betrokken zijn. De cover sprak me meteen aan, omdat het een beetje doet denken aan die van een van mijn boeken.
Dus occultisme, de zeven prinsen van de hel, motards, bokkenrijders ... Je hebt mijn aandacht.
Het boek speelt zich af in verschillende tijden en dimensies. We volgen het verhaal van Dirk de vilder, die de leider van een motorclub in de hel is. We volgen ook zijn verhaal over hoe hij daar is terechtgekomen en de band met zijn vrouw Betje. Het verhaal is prachtig en ontroerend uitgewerkt.
De personages waren goed uitgewerkt en deze turf las vrij vlot, al geef ik eerlijk toe dat het op het einde een beetje verwarrend werd, zeker voor mensen die geen voorkennis van de materie hebben.
Het boek las dus vrij vlot, maar een minpuntje, zeker voor een gevestigde uitgeverij, vond ik toch dat ik regelmatig schoonheidsfoutjes tegenkwam. Je las er zo over, maar de eenwoordzinnen waren wel een constructie waar ik aan moest wennen.
Ik kijk er bij deze toch naar uit meer van de auteur te lezen en ben zeker niet teleurgesteld. Het einde is bevredigend, maar laat in mijn ogen toch nog ruimte voor meer verhalen van Dirk en zijn helse motorclub.